Hlavní obsah

Potočný zamířil z Ostravy na hostování do Zlína

Fotbalisty Zlína posílil těsně před koncem přestupového okna Roman Potočný. Devětadvacetiletý ofenzivní záložník zamířil do týmu "Ševců" na hostování do konce sezony bez opce z Baníku Ostrava, kde se mu zatím nedařilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava Roman Potočný, Dyjan Carlos De Azevedo a Jiří Fleišman oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Potočný přestoupil do Baníku před rokem z Liberce jako velká posila, ale očekávání nenaplnil. Za Slezany si dosud připsal jen čtyři ligové branky, z toho tři v této sezoně. V minulém ročníku nejvyšší soutěže se přitom jen za podzim trefil devětkrát.

"Víme o Romanovi, že to je kvalitní fotbalista, ale u nás se bohužel herně trápil. Sám věděl, že to není ono. Bylo to velmi složité rozhodování a rozhodnutí. Ale udělali jsme ho s tím, že by ta krátkodobá změna prostředí mohla jemu samotnému prospět," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann.

"Už jsme se o Romana několikrát zajímali. Vyšlo to až nyní, byť jen v rámci hostování. Jsem rád, že můžeme s tímhle hráčem spolupracovat. Slibujeme si od něj především zvýšení produktivity do útočné fáze," řekl zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Potočný věří, že se v aktuálně třináctém týmu ligové tabulky herně zvedne. "Seběhlo se to hrozně rychle. Byl jsem rád za velký zájem Zlína a rozhodl se přijmout jeho nabídku. Těším se na nové prostředí, byť to bude jen nakrátko. Doufám, že naše spolupráce bude přínosem pro obě strany a posuneme se tabulkou nahoru," uvedl.

Potočný má v lize na kontě 169 startů a 34 gólů. Vedle Liberce a Ostravy působil také v Teplicích a Bohemians 1905. Na podzim prožil premiéru v reprezentaci, za kterou střídal proti Skotsku. S ostrovním celkem tehdy hrál náhradní výběr, původní mužstvo muselo kvůli koronaviru do izolace.

Reklama

Související témata: