Hlavní obsah

Fotbalisty Karviné posílil brazilský obránce Pereira

Fotbalisty Karviné posílil obránce Leonardo Pereira z druholigového brazilského týmu Ponte Preta. Podle klubového webu podepsal se Slezany smlouvu na rok a půl.

Foto: @ facebook MFK Karviná

Leonardo Pereira

Článek

"Byla to poměrně složitá a dlouhá jednání v mnoha ohledech. Ale jsme všichni opravdu velice rádi, že se transfer povedlo konečně úspěšně dokončit. Lea jsme měli vyhlédnutého dlouho, jde o velmi kvalitního fotbalistu. Nejdůležitější bude jeho aklimatizace tady v Česku," uvedl sportovní ředitel jedenáctého celku prvoligové tabulky Lubomír Vlk.

"Musí se dát dohromady, sžít se s prostředím. Věřím, že mu jeho krajané z kabiny pomůžou s adaptací a potom už to bude jen na něm," prohlásil Vlk.

Třiadvacetiletý Pereira si vyzkouší první zahraniční angažmá. "Když jsem vystoupil z letadla, tak to bylo něco neuvěřitelného. Nejméně jsem zažil 10 stupňů Celsia, tento teplotní skok je pro mě krutý. Musím si zvyknout. Jinak první pocity jsou pozitivní a moc mi pomáhají moji noví brazilští spoluhráči. Za to jim chci poděkovat," konstatoval Pereira.

V Karviné působí jeho krajané obránce Eduardo Santos, záložník Jean Mangabeira a útočník Rafael Tavares.

Reklama

Související témata: