Hlavní obsah

Agenti slibovali osm milionů eur, Galatasaray nabídlo ale jen čtyři. I proto Stanciu zůstal ve Slavii

Praha

Nabídka, která od Bosporu přišla, vyrazila Tvrdíkovi dech. A všem členům slávistického představenstva rovněž. „Trenérovi také, protože i ten s námi seděl, když jsme chtěli a měli jednat o případném transferu Nicolae Stanciua do Galatasaray,“ přiznal předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík, že málem omdlel, když se podíval na sumu, kterou jsou Turci ochotni za rumunského legionáře ve slávistických službách zaplatit.

Stanciu ve Slavii zůstává. Nízká nabídka byl šok, prozradil Jaroslav Tvrdík a kritizoval agentyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jeho agenti mluvili o částce kolem osmi milionů eur, jenže první nabídka Galatasaray přesáhla lehce čtyři miliony," prozradil Tvrdík, s čím Turci na českého mistra vyrukovali.

Přitom odchod Stanciua k Bosporu se stal v posledních dnech omílaným a v jednom kuse skloňovaný transferovým hitem. Hlavně vzhledem k částce, kterou měl jeho přestup českému mistru přinést.

Osm milionů eur, o kterých mluvili agenti, by představovalo pořádný ranec. Vždyť před dvěma lety si Slavia pořídila Stanciua z Al Ahlí Džidda za sumu přesahující sto milionů korun.

Podle zákulisních informací nakonec turecký gigant nabídku za osmadvacetiletého rumunského legionáře zvýšil o půl milionu eur, takže Slavia by za Stanciua utržila něco přes 115 milionů korun, ale i tak z Edenu zaznělo rezolutní ne.

„Nico je páteří našeho týmu a nesmírně důležitým hráčem. Jeho příspěvek k loňskému zisku double i postupu do čtvrtfinále Evropské ligy byl zásadní, proto byla představa o jeho odchodu za nabízenou částku pro nás nepřijatelná," potvrdil Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání základní skupiny Evropské ligy s Hapoelem Beer Ševa.

„Ve Slavii má navíc platnou dvouletou smlouvu. Budeme jednat a dojdeme ke společné představě o Nicově další budoucnosti," ujistil, že nedojde k podobné situaci, s jakou se svého času po náhlém úprku rumunského legionáře do arabského světa musela vyrovnávat Sparta.

„Jediným hráčem, o kterého může trenér v tomto přestupním termínu přijít, je Abdallah Sima. Ve hře jsou stále tři zájemci o jeho angažmá. Nabídku na prodej Tomáše Holeše jsme naopak odmítli. Chceme na něm stavět, a proto pro něho připravujeme novou smlouvu," ujistil Tvrdík.

Kromě Michaela Krmenčíka, který přichází z belgických Brugg zatím na hostování, jež se v případě postupu Slavie do Ligy mistrů promění za 2,5 milionu eur v přestup, přivedlo vedení Slavie trenérovi Trpišovskému i další hráče.

Mezi šesticí nových akvizic jsou olomoucký brankář Aleš Mandous, švédský obránce Aiham Ousou, dánský záložník Mads Emil Madsen, křídelníci Srb Srdjan Plavšič a Nigerijec Ubong Ekpai a slovenský útočník Ivan Schranz. V Edenu bude navíc dál hostovat ukrajinský stoper Taras Kačaraba.

Slavia se původně ucházela i o gambijského obránce Sheriffa Sinyana z norského Molde, jenže k dohodě mezi kluby nedošlo. Proto sáhla do Švédska, neboť i Aiham Ousou, kapitán švédské reprezentační jednadvacítky, trenéra Trpišovského zaujal.

„Hrál sice druhou ligu, vypadal ale hodně zajímavě. A když jsme s ním mluvili, udělal na nás obrovský dojem. Zatím s námi zůstává, ale jsme domluveni s jedním českým klubem na jeho hostování. Aby poznal českou ligu, prostředí, a hlavně se rozehrál," netají slávistický kouč, že stoper Ousou v jeho plánech do budoucna figuruje jako náhrada za Delliho i případně za Kúdelu.

„Má Slavii co nabídnout," ujišťuje i Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík mouhou být s letními transfery spokojeni.

„Vedení odvedlo během transferového období obrovské penzum práce. A skvělé, protože přivedlo kvalitní hráče, a přitom za částku, za kterou jsme v minulosti získali pouze jednu posilu," potvrzuje i Trpišovský, že jde o transfery velice výhodné.

Reklama