Hlavní obsah

Baroš: I taková remíza dělá velký tým

Spasitelem české fotbalové reprezentace se ve středečním přípravném utkání s Dánskem stal Milan Baroš. Útočník Aston Villy v nastaveném čase vyrovnal na 1:1 a zařídil tak pro svůj tým lichotivou remízu. Výkon českého celku měl ale do ideálu hodně daleko. "Trenér Brückner v poločase nedělal v kabině humbuk, což bylo v takovém zápase určitě lepší," řekl Baroš po zápase novinářům.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš (vpravo) bojuje o míč s Perem Nielsenem z Dánska.

Článek

Jak byste zhodnotil utkání?

Je to zachráněná remíza, výsledek hned vypadá jinak než kdybychom prohráli dva nebo tři nula. Taková remíza dělá velký a silný tým. Vybojovat bod po zápase, jak vypadal, je úspěch. Nebylo to jednoduché, soupeř navíc vstřelil jako první gól. S výjimkou posledních patnácti minut, kdy jsme otevřeli hru, se Dánové dopředu ani nehnali.

Máte radost ze vstřeleného gólu?

V první řadě mám radost že jsem vydržel devadesát minut fyzicky. To je pro mě důležité. Že jsem dal gól, je důležité pro psychiku. Ale nepřeceňoval bych to. Jedu zpátky do Anglie, kde stejně o víkendu nejspíš nenastoupím. Musím čekat dál, cesta do sestavy ale takhle může vést...

Jaký máte pocit z výkonu mužstva?

Nebylo to určitě ideální. Ale bylo tam hodně změn, nových kluků, střídání z obou stran. Ale ukázali jsme sílu, dokážeme hrát až do konce. Navíc nás skvěle podržel Marek Čech.

Zlobil se trenér Brückner v poločasové přestávce?

Nezlobil. Dostali jsme gól, soupeř pak zavřel obranu. Nebylo to ideální, nepochválil nás. Ale nějaký humbuk v kabině nedělal, což bylo v takovém zápase určitě lepší.

Věřil jste až do závěru?

Kdyby soupeř proměnil penaltu, tak bylo asi hotovo. To už by zápas skončil 2:0. Ale po chycené penaltě jsme dostali šanci a využili jsme jí. Ale tohle štěstíčko k velkým týmům patří.

Němci jen remizovali na Kypru. Co to ukazuje s ohledem na naší kvalifikační skupinu?

Ukazuje to fakt, že nás na Kypru nečeká jednoduchý zápas. Prohráli tam Irové, teď remizovali Němci. My ale tyto ztráty soupeřů musíme potvrdit tříbodovým ziskem.

Reklama