Hlavní obsah

Železný muž! Kalas hraje s deskami v puse, na letišti už dvakrát pípal

Praha

Normální smrtelníci by marodili až tři měsíce, obránce Tomáš Kalas čtyři týdny po operaci zlomené čelisti stál na hřišti. „Lékaři mi říkali, že budu bez fotbalu asi šest týdnů. Po čtyřech jsem šel na kontrolu, zakývali mi čelistí a řekli: dobrý, je to srostlý. Dva dny na to jsem hrál zápas," uvedl stoper Bristolu s tím, že obavy v soubojích neměl.

Foto: Sport.cz

Stoper Bristolu Tomáš Kalas.

Článek

„Mám v puse dvě železné desky, zlomit je snad ani nejde. Na letištích jsem ale na bezpečnostním rámu už dvakrát pípal. Doktor však tvrdí, že kvůli deskám to nemohlo být," smál se Kalas.

Vzhledem ke zranění, které mu v duelu druhé anglické ligy přivodil spoluhráč při obranné hlavičce, zmeškal premiérový sraz pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým. Pro nacházející přípravu v Polsku a domácí odvetu se Slováky v Lize národů už v jeho výběru figuruje.

„Pochopitelně mě mrzelo, že jsem tady nemohl být. Ale co jsem měl tomu spoluhráči udělat? Zabít ho? Bohužel se stalo, byť z jeho strany šlo o nesmyslný zákrok. Šel hlavou proti, trefil mě přímo do čelisti," popisoval Kalas nešťastný incident z konce září.

Když v pondělí dorazil za národním mužstvem, na první pohled poznal změnu v atmosféře. „Je uvolněnější. Tím ale nechci říct, že minulý trenér Jarolím vytvářel špatnou. Byla dána špatnými výsledky," podotkl 25letý obránce. Říjnové zápasy v Lize národů na Slovensku (výhra 2:1) a na Ukrajině (prohra 0:1) sledoval v televizi. Byl příjemně překvapený, jak si český celek vedl.

„Výkon oproti předchozím utkáním byl mnohem lepší. Vrátili se někteří hráči, kteří přinesli něco nového. Dalo se na to dívat," prohlásil Kalas, podle kterého k hernímu vzestupu české reprezentace významně pomohl návrat záložníka Bořka Dočkala. „Bořek je velký lídr, nebojí se převzít odpovědnost. Je faktorem, že duch týmu na hřišti jde nahoru," doplnil stoper.

Reklama