Hlavní obsah

Sionko povýší. Od Lvíčat se přesouvá k áčku

Praha
Aktualizováno

Sbíral trofeje nejen se Spartou. Mistrovské tituly má také z Rakouska a Dánska, zahrál si i ve Skotsku. Fotbalový internacionál se teď posouvá na funkcionářském poli. Výkonný výbor FAČR dnes jmenoval Libora Sionka manažerem fotbalové reprezentace. Stejnou funkci dosud vykonával u jednadvacítky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Libor Sionko při loučení s aktivní kariérou.

Článek

Obsazení u Lvíčat se mění. Vítězslava Lavičku po konci smlouvy nahradí dosavadní kouč reprezentační dvacítky Karel Krejčí.

Svou roli mění také nejbližší Lavičkův spolupracovník. Příchod Libora Sionka posílí realizační tým reprezentačního áčka, kam bývalý záložník národního týmu míří právě od výběru U21. Tam působil od loňského léta.

„Libor prokázal, že se v dané problematice výborně orientuje a odvedl u jednadvacítky kus dobré práce. Je to osobnost s velkou hráčskou minulostí respektovaná napříč fotbalovým spektrem a určitě se prosadí také u reprezentačního áčka, kde jsme potřebovali manažerský post obsadit," vysvětluje Martin Malík, předseda FAČR.

Šeterle skončil v září

„U jednadvacítky zatím tento post necháme neobsazený, do začátku nové kvalifikace zbývá dostatek času a o práci se podělí stávající členové realizačního týmu. Výhledově však také u jednadvacítky chceme mít manažerský post pokrytý. Nyní však nemusíme jednat pod žádným tlakem," dodává Malík.

Národní tým neměl manažera od září, kdy ve funkci skončil Jaromír Šeterle spolu s trenérem Karlem Jarolímem. Jeho povinnosti převzal Tomáš Pata, ředitel oddělení reprezentace STES.

Sionko v letech 1999 až 2010 za národní tým odehrál 41 zápasů a vstřelil osm branek. Zahrál si na mistrovství světa 2006 i mistrovství Evropy 2008. Bývalý hráč Ostravy, Sparty, Štýrského Hradce, Austrie Vídeň, Glasgow Rangers a Kodaně ukončil kariéru v roce 2012.

Reklama