Hlavní obsah

Plzeň dovedl k titulu, s Vrbou byl na EURO. Lvíčata beru jako odměnu za práci u dvacítky, říká Krejčí

Praha

Plzeňskou Viktorii dovedl k mistrovskému titulu, vytvořil s ní rekordní vítěznou šňůru. S koučem Vrbou postoupili s reprezentačním A-týmem na ME 2016, s dvacítkou v uplynulých dvou letech porážel i favority. Teď má před sebou trenér Karel Krejčí další výzvu: pokusí se dovést českou jednadvacítku na ME 2021. „Je to krok dopředu v mojí kariéře," říká nástupce Vítězslava Lavičky u Lvíčat.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Nový trenér fotbalové jednadvacítky Karel Krejčí.

Článek

Rozmýšlel jste se vůbec nad nabídkou?

Taková se neodmítá. Jednadvacítku beru jako odměnu za práci u dvacítky. Budu vlastně pokračovat v rozdělané práci, většina kluků přejde se mnou.

Předchozí Lvíčata očekávání v kvalifikaci neuspěla. Byť byl tým plný osobností, působil „studeně". Máte nyní v tomto směru příznivější vyhlídky?

Kluci z dvacítky jsou charakterově i emočně dobře nastavení, líbí se mi, že neradi prohrávají. Prýští to z nich. Vždycky se rvali, což je dobrý předpoklad, aby byli úspěšní.

Ze staré jednadvacítky zůstávají stoper Král a útočník Matoušek. Budou lídry?

Rád bych. Je ale řada i jiných kluků se zkušenostmi s jednadvacítkou. Granečný, Vaníček, Chaluš, Janošek... Dá se říct, že představu o složení mužstva nějakou mám.

Dvacítka nehrála kvalifikaci, absolvovala turnaje s top evropskými týmy. Těšíte se po čase na klasické soutěžní zápasy?

Tlak bude vyšší. Jsem ale rád, že jsem náročné duely s dvacítkou hráli. Českému fotbalu jsme ostudu neudělali, kluci získali sebevědomí. Věřím, že jsme na ostrá utkání nachystaní.

V úterý proběhne los kvalifikace o ME 2021. Česko je ve druhém koši, tudíž narazíte na jednoho z favoritů. Kterého z nich považujete za nejschůdnějšího?

Nemá smysl kalkulovat, jestli by bylo lepší narazit na Němce nebo na Španěly. Všichni z prvního koše mají obrovskou kvalitu. Pokud budeme chtít postoupit na šampionát, musí se sejít spousta věcí. Mít štěstí, aby se hráčům vyhýbala zranění. A také, aby byli vytížení ve svých klubech. Právě v tom je práce u jednadvacítky specifická. Po přechodu mezi dospělé vytížení hráčů není takové. V klubech mladíky dobře připravují, ale málo využívají.

Reklama

Související témata: