Hlavní obsah

Prima potvrdila zájem o práva na EURO 2008

PRAHA

Televize Prima ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že usiluje o získání televizních práv na přenosy z fotbalového mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce na stadionech v Rakousku a ve Švýcarsku. Současně tvrdí, že v případě jejich získání udělá všechno pro to, aby šampionátu byla věnována pozornost, jakou si zaslouží.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Uvidíme reprezentanty ČR na EURO 2008?

Článek

"Televize Prima se účastní výběrového řízení na získání vysílacích práv k mistrovství Evropy ve fotbale 2008. Jde o sportovní událost, která bude svým významem vévodit sportovním podnikům v příštím roce," uvádí se v prohlášení, v němž generální ředitel Primy Aleksandras Česnavičius ujistil, že rozhodnutí předcházela pečlivá analýza.

"EURO 2008 je v případě, že vysílací práva získáme, plánováno jako priorita pro naše vysílání a mohu prohlásit, že mu bude věnován prostor, který odpovídá jeho veliké důležitosti," uvedl Česnavičius. Prima údajně nabídla majiteli práv, jímž je Evropská fotbalová unie (UEFA), nejvyšší nabídku z českých televizních stanic.

Agentura Sportive, která je zástupcem UEFA při prodeji vysílacích práv, však výsledek tendru zatím tají. Experti na televizní problematiku ale tvrdí, že pokud Prima bude chtít práva maximálně využít, bude se snažit co nejdříve spustit digitální sportovní kanál. Celkem se totiž během turnaje odehraje 31 utkání a nezdá se být pravděpodobné, že by Prima všechny zápasy odvysílala na svém hlavním programu. Aby ale dostála podmínkám vysílacích práv, stačí jí odvysílat pouze 19 duelů.

Reklama

Související témata: