Hlavní obsah

Česko - Izrael 1:0Sedmnáctka začala elitní fázi kvalifikace výhrou nad Izraelem

Alphen aan den Rijn

Čeští fotbalisté do 17 let vstoupili do elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy výhrou 1:0 nad Izraelem. Zápas v Nizozemsku rozhodl ve 33. minutě jediným gólem kapitán Adam Hložek z pražské Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty dal vítězný gól reprezentační sedmnáctky v utkání s Izraelem.

Článek

Sedmnáctka se výhrou přiblížila k postupu na šampionát v Irsku, kam projdou vítězové kvalifikačních skupin a sedm týmů z druhých míst. Svěřenci trenéra Václava Kotala v dalším utkání nastoupí v sobotu proti Severnímu Irsku a skupinu zakončí soubojem s domácím Nizozemskem.

"Určitě velmi cenné vítězství proti soupeři, který byl hodně důrazný. Hrálo se na hrbolatém hřišti, což ztěžovalo naši kombinaci a hodně jsme ztráceli míče," hodnotí trenér Kotal pro webové stránky FAČR.

Foto: FAČR

Fotbalová reprezentace do 17 let před zápasem v Izraeli.

"Přesto si myslím, že vítězství bylo zasloužené, protože kromě vstřelené branky, jsme si vytvořili několik dalších slibných příležitostí, které jsme bohužel nevyužili. Tím pádem jsme se až do konce strachovali o výsledek, ale jak jsem řekl, vítězství je zasloužené," dodává Kotal.

Závěrečná fáze kvalifikace o postup na ME fotbalistů do 17 let v Nizozemsku:
Česko - Izrael 1:0 (1:0)
Branka: 33. Hložek.
Sestava Česka: Horníček - Koželuh, Starý, Hellebrand, Kůrka - Hroník (90. Matys), Hájek - Hložek, Ritter, Šíp (68. Pech) - Svoboda (85. Toula). Trenér: Kotal.
Nizozemsko - Severní Irsko 5:0 (2:0).

Reklama

Související témata: