Hlavní obsah

Kdyby jen nervy, já se v nastavení přímo klepal, přiznal Šilhavý, že si při výhře nad Bulhary užil své

Praha

Vyhrál, ale nervy si prožil. Nejdřív už ve třetí minutě, kdy šli Bulhaři do vedení, pak v samém závěru pětiminutového nastavení, kdy centrovaný balón letěl šestnáctkou a Popov stojící před Vaclíkem se po něm natahoval. Naštěstí pro český tým marně, takže i trenér Šilhavý si po druhé kvalifikační partii o EURO 2020 úlevně oddechl.

Klepali jsme se do konce, v 95. minutě mi nebylo moc dobře, přiznal trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek

„Co oddechl, já se klepal. A až do konce," přiznával, když česká reprezentace nad Bulharskem přece jen 2:1 zvítězila, připsala si první tři body a v tabulce skupiny se vyšvihla na druhou příčku.

V ten moment si Šilhavý úlevně oddechl a vyčísloval, že mu nervy pochodovaly během utkání víckrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bulharská radost na Letné. Čeští fotbalisté v kvalifikaci o postup na EURO 2020 rychle prohrávali.

„Nejdřív po rychlém gólu Bulharů, který nás zaskočil. Moc dobře mi nebylo, ale pořád bylo dost času se zápasem a výsledkem něco udělat," nepopíral, že bleskový úder hostů představoval i pro něho studenou sprchu.

„Zvláště, když se po vedoucí brance, která přišla i přičiněním malé koncentrace mých hráčů, stáhli, bránili a hráli na brejky. Charakter našeho mužstva se ale naštěstí ukázal."

Hattrick jsem chtěl. Škoda, že jsme neproměnili víc šancí, říká dvougólový střelec Patrik SchickVideo: Sport.cz

Schick vyrovnal, hned po přestávce přidal druhou branku, jenže přes přemíru šancí třetí trefa jistící vedení a výhru nepřicházela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká fotbalová radost po gólu Patrika Schicka do bulharské sítě v utkání kvalifikace o postup na ME 2020.

„A to mi také dobře nebylo. Praktikovali jsme náročný styl hry, měli šance, ale pojistit vedení jsme si nedokázali. Pak stačí, aby měl soupeř v samém závěru jednu šanci nebo závar a vše může být jinak. Někdy to tak bývá," nepopíral, že i v dalším průběhu střetnutí se nervoval.

„A v 95. minutě jsme se vysloveně klepal. Bylo by to kruté, kdyby nám to spadlo do brány," připomínal kouč české reprezentace zmiňovaný centr Bulharů a snahu Popova na míč dosáhnout. Naštěstí marnou.

„Někde tam nahoře nad námi drželi ochrannou ruku. Ale výhru jsme si zasloužili a potřebovali ji jako sůl," ulevilo se Šilhavému, když Patrick Schick dvěma trefami vítězství a tři body obstaral.

„Je to vynikající útočník, které umí střílet góly, což v reprezentaci potvrzuje. Vždyť on sám nabádal o přestávce středové hráče, aby mu posílali přihrávky mezi bulharské obránce. Všiml si, že jsou většinou daleko od sebe a chtěl toho využít. A skutečně toho ke druhému gólu využil," prozrazoval reprezentační kouč, že s receptem na sólo a rozhodující druhou branku přišel Schick vlastně sám.

Reklama

Související témata: