Hlavní obsah

Šilhavý se stává pro soupeřovy trenéry prokletím. Před zápasem s ním skončil Kozák, Hubčev a teď i kouč Černohorců

Olomouc

Pro soupeřovy trenéry se stává už pomalu postrachem. Na podzim porazil Jaroslav Šilhavý s českou reprezentací v Lize národů Slováky a jejich kouč Ján Kozák už k pražské odvetě nepřijel. V kvalifikaci o EURO 2020 ho čekali v domácí premiéře Bulhaři, jenže trenér Petar Hubčev po dvou remízách u národního týmu skončil a mužstvo vedl v pátek Krasimir Balakov. V pondělí narazí Šilhavý v Olomouci v třetím díle kvalifikace na Černou Horu, a i ta dorazí bez trenéra, protože i Srb v jejích službách Ljubiša Tumbakovič se musel pakovat.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán české fotbalové reprezentace Marek Suchý (vlevo) a trenér Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci před utkáním kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou v Olomouci.

Článek

„Žádnému kolegovi takovýto úděl nepřeju," bránil se kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý před olomouckou konfrontací, že by se snad stal prokletém pro soupeřovy trenéry.

„Zároveň bych se ale vůbec nezlobil, kdybychom zopakovali předchozí výsledky a zase získali tři body," připomněl výhry nad Slovenskem, a hlavně páteční kvalifikační nad Bulharskem.

Samozřejmě, v černohorské Podgorici nastala v pátek trochu jiná situace, než jakou zažívali vzpomínaní Kozák a Hubčev. Ten první rezignoval poté, co jeho svěřenci vyrazili do nočních barů zapomínat na prohru v klání s Čechy, druhý neustál dvě remízy na úvod kvalifikace o EURO.

Srbský rodák Tumbakovič skončil proto, že až v průběhu kvalifikace přišel na to, že Černohorci hrají ve skupině s Kosovem, jehož existenci Srbsko neuznává. Proto se odmítl posadit na lavičku a zákonitě skončil.

Kvalifikační zápas Česká republika - Černá Hora se hraje v pondělí ve 20.45 v Olomouci, řídí ho Rus Bezborodov, přímý přenos vysílá ČT Sport.

V Olomouci proto povedou mužstvo jeho asistenti...

„Myslím, že změna na trenérské lavičce hru našeho soupeře neovlivní. Asistenti kontinuitu zachovají, v rozestavení 4 - 4 - 2, stejně jako způsobu hry budou Černohorci pokračovat," předpokládá trenér českého týmu Šilhavý, že k žádné dramatické proměně ve fotbalovém projevu pondělního protivníka nedojde. Zvláště, když mezi pátečním duelem Černohorců s Kosovem (1:1) a pondělním střetnutím v Olomouci uběhnou jen tři dny.

„Ale každopádně to bude stejně těžké utkání jako proti Bulharsku. Černohorci jsou v práci s balonem hodně šikovní a v ofenzivě mají dobré hráče. Musíme se proto poučit z úvodních minut pátečního střetnutí a nastoupit plně koncentrovaní od první vteřiny," připomínal reprezentační kapitán Marek Suchý váhavý nástup ztrestaný inkasovaným gólem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý v Olomouci na tiskové konferenci před utkáním kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou.

„Jisté detaily se ve hře Černohorců změnit samo sebou mohou. Uvidíme, zda pro ně budou přínosem nebo naopak. V zápasech, které jsme viděli, čekali na soupeře a pak přecházeli sami do protiútoků," přesto spekuloval Šilhavý před dnešním odpoledním tréninkem, který absolvovali všichni hráči. Souček rovněž, i když jak památka na páteční duel s Bulhary má stále zůstává sedm stehů v puse...

„Chtěli bychom pochopitelně navázat na páteční výkon, který byl podle mého velice dobrý. K jistým korekturám v naší hře ale dojít může, protože jistá okénka, kdy jsme akce nedohrávali, jak jsme je dohrát měli, se přece jen ukázala. A přitom budeme muset reagovat i na to, s čím vyrukuje Černá Hora," plánoval trenér Šilhavý, s čím za dalšími třemi kvalifikačními body se svým týmem půjde.

Reklama