Hlavní obsah

Kvalita Němců nás neomlouvá, káli se obránci

PRAHA

Stačily dvě chyby české defenzivy a sobotní kvalifikační duel s Německem byl rozhodnutý. Brücknerovu týmu v zápase jara hra dozadu nešla a čeští beci po utkání neskrývali zklamání. „Kouč vždy s pýchou vyzdvihával naše obranné standardní situace, v poslední době z nich asi již takovou radost nemá,“ říkal po utkání smutně Marek Jankulovski.

Článek

Českým zadákům se v sobotu nepodařilo uhlídat Kevina Kurányiho, který se dvěma vstřelenými góly dokonale zastoupil absentujícího Miroslava Kloseho. „My standardky soupeře pořád bráníme dobře, i když je pravda, že nám to tam poslední dobou párkrát spadlo. Je třeba na tom znovu zapracovat a zlepšit to. Především v prvním poločase jsme stáli od hráčů soupeře daleko,“ měl po utkání jasno Jankulovski.

Podle stopera Martina Jiránka byl rozhodujícím momentem zápasu první vstřelený gól. „Dali jej oni, a to je nakoplo. Kdyby se to povedlo nám, věřím, že by se utkání vyvíjelo obráceně. Z výsledku jsem hodně zklamaný, potřebovali jsme minimálně bod,“ líčil český zadák, jenž dostal trenérovu důvěru před Zdeňkem Grygerou.

Ani druhý ze stoperské dvojice, David Rozehnal po utkání neskrýval zklamání. „Se svým výkonem nemůžu být spokojený. Neomlouvá nás ani nepopiratelná kvalita německých útočníků. Nedoráželi jsme hráče tak, jak jsme měli. Díky tomu jsme jim poskytli potřebný prostor pro vytváření nebezpečných situací,“ doplnil obránce Paris St. Germain.

Čeští obránci se snažili po utkání na porážku rychle zapomenout a začínali se soustředit na další kvalifikační kolo proti Kypru. „Němci byli lepší po všech stránkách - ve zkušenosti, rychlosti, pohyblivosti. Ztratili jsme doma tři body, teď se musíme připravit na středeční zápas s Kyprem,“ uvedl Jankulovski. „Musíme na výsledek rychle zapomenout a dívat se vstříc dalším utkáním,“ dodal Rozehnal.

Reklama

Související témata: