Hlavní obsah

Brückner nabádá hráče, aby aféru odčinili výhrou

LIBEREC

Nebude to v podání českého týmu jen tak obyčejná bitva. Ve středeční evropské kvalifikaci o ME s Kyprem nebudou ve hře totiž jen tři body. Fotbalisté budou hrát především o svoji reputaci, o prestiž a dost možná také o setrvání trenéra Karla Brücknera na lavičce národního celku. „Moje rezignace byla myšlenka, ke které se určitě vrátím hned po utkání s Kyprem,“ prohlásil Brückner.

Článek

„Ve smlouvě mám zanesené určité body, jak postupovat. Hodlám je dodržet,“ uvedl Brückner mnohoznačně v úterý před posledním tréninkem národního týmu. Vypadalo to, že po pondělním řešení problému s přetaženou večerkou a údajnou přítomností prostitutek na hotelu po zápase s Němci není zcela ve své kůži. Bezpochyby se v noci na úterý moc nevyspal.

Provinili se všichni, nemůžeme nikoho poslat domů

Stejně jako hráči, z nichž si mnozí u lékařů řekli o prášky na spaní. Chmury ze skandálu překonávali evidentně jen těžko. Přesto Brückner nenaznačil, zda někoho z hlavních podezřelých patřících do základního kádru, tedy Rosického, Poláka, Jiránka či Ujfalušiho, nechá za víkendové porušení životosprávy mimo hru.

„Provinili se všichni hráči,“ připomněl Brückner důrazně v narážce na oficiální verzi, podle které se osudného večírku účastnil celý tým. „Proto nemůžeme nikoho poslat domů,“ pokrčil rameny trenér českého týmu.

Korektury v sestavě ve srovnání se zápasem proti Německu však rozhodně udělá. „Ke dvěma, možná třem korekturám dojde. Bude to v obranné formaci, protože tam jsme se v sobotu prezentovali nepříliš dobrým výkonem. A možná se úpravy dotknou i záložní řady. Ještě mám čas, abych vše uvedl do precizního stavu,“ tvrdil Brückner.

Pravděpodobně tak zůstane mimo hru stoper Rozehnal, jehož pozici zaujme Grygera. Ze zálohy zřejmě vypadnou s Němci nevýrazní Galásek se Sionkem, přičemž místo prvního zaujme Polák a Jarolím nastoupí na levé straně, standardní ofenzivní dvojici Baroš-Koller podpoří Kulič. Trenér však své záměry nenaznačil ani v nejmenším, kromě možného počtu změn.

Jediným cílem je Kypr porazit 

„Hlavně nesmíme Kypr podcenit,“ varoval Brückner, když upozornil, že viděl všechna dosavadní kvalifikační vystoupení soupeře včetně vítězství nad Irskem a remízy s Němci. Největší důraz však v přípravě kladl na atmosféru. „Snažil jsem se mužstvo uklidnit. Mluvil jsem s Tomášem Rosickým a Petrem Čechem. V napjaté situaci je naším jediným cílem vítězství, kterým vše odčiníme,“ prohlásil Brückner.

Zatímco příznivci českého týmu mohli vidět jeho úvodní proslov na tréninku k hráčům a ještě patnáct minut rozcvičení prošpikovaného úsměvy, Kypr měl poslední přípravu zavřenou zcela. V Liberci se chystal už od pondělí. V utkání mu bude chybět brankář Morfis, vyloučený v sobotu proti Slovensku. Zranění trápí záložníka Marangose a útočníka Garpozise.

Reklama

Související témata: