Hlavní obsah

Kapitán se slavným jménem může být spokojený. Češi dobyli na EURO fanoušků bronz

Lvov

Když se kapitán jmenuje Petr Čech, úspěch je téměř jistě zaručen... Fanklub české fotbalové reprezentace v konkurenci dvaceti fanouškovských týmů vybojoval na tradičním turnaji Eurofanz v ukrajinském Lvově třetí místo. Držitelé bronzu navíc jako jediný tým porazili vítěze turnaje Francii. Na druhém místě skončili fanoušci reprezentace Ukrajiny.

Fanoušci české reprezentace na MEVideo: fanklubrepre.cz

 
Článek

Výběr českých fanoušků vyhrál svou základní skupinu se skóre 14:1 po vítězstvích nad nizozemským Heerenveenem, Lotyšskem a právě fanklubem úřadujících mistrů světa.

„Přestože jsme se před turnajem neznali, vytvořili jsme skvělý tým, který společně táhl na hřišti i mimo něj. Měli jsme na to, abychom urvali ještě lepší umístění," komentuje výsledky na turnaji kapitán českého týmu Petr Čech, jmenovec slavného gólmana, na webu reprezentačního Fanklubu.

Foto: Sport.cz

Fanoušci české reprezentace s cenným bronzem.

Češi pak ve vyřazovacích bojích přešli přes tým Moldavska a fanoušky anglického Newcastlu United. Vypadli až v semifinále prohrou 1:2 s Francií, přestože v závěru utkání trefili dvakrát břevno.

Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal český hráč Tomáš Vlk. Nejlepším střelcem českého výběru byl David Boško s šesti góly.

Reklama

Související témata: