Hlavní obsah

Reprezentace se s pokorou chystá na Wales

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalová reprezentace se už připravuje na sobotní duel kvalifikace ME 2008 ve Walesu. V úterý v poledne se kompletní devatenáctka hráčů sešla v pražském hotelu Crown Plaza, po srazu se všichni přesunuli do Jablonce nad Nisou. Tam se bude národní tým připravovat do čtvrtečního odletu do Cardiffu. „Je to nepříjemný soupeř, hlavně nesmíme podlehnout atmosféře na stadiónu. Wales je silný protivník,“ uvědomuje si kapitán Tomáš Rosický.

Článek

Na srazu nechyběli ani hráči pražské Sparty, kteří v pondělí vybojovali mistrovský titul, ani jediný nováček ve výběru - mladoboleslavský útočník Luboš Pecka. Ten přijel s klubovým spoluhráčem Markem Matějovským, který jej v kabině představil, Pecka si podal ruku i s trenérem Brücknerem. „Bylo by krásné si aspoň chvíli zahrát, ale to neovlivním. Účast v repre je pro mě splněním snu,“ řekl novinářům nejlepší ligový kanonýr právě skončené sezóny.

Podle informací z týmů nemá nikdo zdravotní komplikace. „Hráči jsou v pořádku. Jsou tam nějaké drobné zdravotní problémy z posledních utkání. Ale nehrozí žádné nebezpečí, že by hráči nemohli absolvovat zápas,“ řekl na tiskové konferenci trenér Karel Brückner.

Pro zkušeného kouče je Wales nevyzpytatelným soupeřem. „Když se podíváte na žebříček, tak kolikrát vidíte sílu soupeře, osobnosti... Wales umí zahrát vyrovnané zápasy s velkými celky, pak prohraje se Slovenskem. Je to ošemetný soupeř a bylo by přehnaně mluvit moc sebevědomě. Musíme do zápasu jít s pokorou,“ uvědomuje si Brückner.

Rosický by měl být fyzicky připravený

S mírným hendikepem půjde do zápasu kapitán Tomáš Rosický. Ten je po operaci zubů a má zápasový výpadek. „Bylo to nepříjemné, každý ví, jaké trhání zubů je. Ale nemám žádné komplikace, fyzicky bych měl být připravený dobře. Hodně jsem toho naběhal, ale nehrál jsem zápas ani nepamatuju. Uvidíme, co to se mnou udělá,“ věří v dobrý výkon záložník Arsenalu.

Na sílu soupeře upozorňuje i brankářská jednička Petr Čech. „Mají ve svém středu Ryana Giggse s Bellamym, kteří svojí kreativitou umějí zakončit svoje brejky,“ varuje před největším nebezpečím gólman Čech.

Kvalifikační duel začíná na stadiónu Millenium v Cardiffu v sobotu 2. června v 16:00, v září první vzájemné utkání vyhráli Češi po dvou gólech Davida Lafaty 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články