Hlavní obsah

Z přesilovky jsme měli vytěžit více, byl po remíze lvíčat s Řeckem zklamaný Sadílek

Karviná

Jeden bod za remízu 1:1 si do tabulky kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy 2021 připsali po souboji s Řeckem v Karviné čeští fotbalisté do 21 let. Češi se gólově prosadili až v 76. minutě, kdy se hlavou trefil Adam Hložek, přestože jejich soupeř hrál od 24. minuty v deseti. „Měli jsme z té přesilovky rozhodně vytěžit více než jenom jeden gól," neskrýval zklamání defenzivní štít národního týmu Michal Sadílek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští hráči se radují z vyrovnávací Hložkovy branky.

Článek
Fotogalerie

Jste po domácí ztrátě hodně zklamaní?

Určitě ano, když jsme hráli více jak šedesát minut proti deseti. Měli jsme z toho zápasu vytěžit určitě víc. Asi rozhodl ten úplně zbytečný první gól, který jsme dostali do šatny. Tohle se stávat nemá a Řekové nás potrestali. Druhou půli jsme hráli aktivněji něž tu první a po zásluze jsme dali gól. Ale mohli jsme tam dávat více centrů a ten zápas klidně i vyhrát.

Ve druhé půli jste hráli prakticky na jednu branku. Scházela větší efektivita?

Asi ano, byli jsme nebezpeční hlavně po standardkách, které byly dobře zahrané. Z jedné jsme nakonec dali i ten gól. Ale z takové převahy musíme umět vytěžit více.

Druhou půli jste hráli do plných, neuškodilo vám to vyloučení? Řekové zalezli a těžko jste se tam dostávali.

Nemyslím si. Máme takové hráče, že jak kombinačně, tak po centru se tam můžeme dostat.

Ale mělo jich být těch centrů a asi více?

To určitě, měli jsme tam hodně příležitostí, kdy jsme se tam mohli prostě nacpat a ten tlak si vytvořit ještě větší. Ale bohužel se to nestalo a máme jenom bod.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jorgos Ntaviotis z Řecka a Jan Matoušek z České republiky.

Může vás povzbudit aspoň to, že jste dominovali?

Myslím, že se projevila ta naše týmovost. Dostali jsme do šatny úplně zbytečný gól a nepoložilo nás to. Naopak jsme se zvedli a ve druhé půli jsme ukázali, že máme dobrý tým i partu, která dokáže takové zápasy zvládat.

Jeto velký problém tahle domácí ztráta vzhledem k postupovým ambicím?

To uvidíme až na konci kvalifikace, zda nás tyhle body budou mrzet. Musíme teď přepnout a myslet na pondělí a zvládnout Skotsko. Ten zápas bude hodně důležitý.

Reklama

Související témata: