Hlavní obsah

Česko - Mexiko 2:1Devatenáctka si připsala cenný skalp, z penalty rozhodl Červ

Gravenzande
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace do 19 let zvítězila v druhém listopadovém přípravném utkání nad Mexikem 2:1. O výhře českého týmu rozhodl v nizozemském Gravenzande z penalty Lukáš Červ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Luboš Kozel.

Článek

Mexiko poslal do vedení v osmnácté minutě Vázquez. Český tým srovnal v 51. minutě a čtyři minuty před koncem rozhodl z penalty Lukáš Červ.

"I když jsme nastoupili s osmi hráči, kteří s Holandskem nehráli, byli jsme po většinu utkání v poli lepším týmem. Bohužel v prvním poločase jsme byli velmi nepřesní a nekvalitní ve finální fázi, zatímco soupeř byl daleko efektivnější, protože ze dvou nebezpečných situací dokázal vstřelit vedoucí branku a nastřelit břevno," líčí pro fotbal.cz psůběh zápasu trenér Luboš Kozel.

"V úvodu druhé půle jsme díky napadání donutili soupeře k chybě, kterou jsme díky Svobodovi po přihrávce Kozáka využili k vyrovnání. Rozhodnutí nakonec přinesla penalta za faul na Karabce proměněná Červem. Závěrečný tlak soupeře jsme už se štěstím přestáli. Jediným stínem utkání je zranění Kozáka," dodává Kozel.

Přípravné utkání fotbalistů do 19 let v Nizozemsku:
Česká republika - Mexiko 2:1 (0:1)
Branky: 51. Svoboda, 86. z pen. Červ - 18. Vázquez.
Sestava ČR: Horníček - A. Gabriel, Š. Gabriel, Vlček (63. Cedidla), Hošek - Žambůrek (46. Červ), Kosař (63. Hellebrand) - Radosta (46. Kozák, 75. Szewieczek), Karabec, Cienciala (82. Kosek) - Svoboda (82. Firbacher). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: