Hlavní obsah

Zraněného Rosického v Rakousku nahradí Matějovský

Česká fotbalová reprezentace se ve středečním přípravném utkání v Rakousku bude muset obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Záložníka londýnského Arsenalu nakonec do hry nepustí zranění kolena, které utrpěl minulou středu v duelu třetího předkola Ligy mistrů na hřišti pražské Sparty. Trenér Karel Brückner v pondělí odpoledne místo Rosického povolal do národního týmu záložníka Mladé Boleslavi Marka Matějovského.

Článek

Matějovský se k mužstvu připojí v pondělí večer po skončení ligového duelu v Jablonci.

Rosický tak přijde o jediný přípravný duel českého výběru před zářijovým pokračováním evropské kvalifikace, v němž se bude rozhodovat o účasti na závěrečnému turnaji v Rakousku a Švýcarsku v příštím roce. Šestadvacetiletého záložníka stíhají zdravotní potíže od začátku sezóny. Nejprve jej v přípravě trápil sval na noze, nyní si pochroumal koleno.

Ke zranění Rosický přišel minulou středu na Letné, kde vystřídal deset minut před koncem. Arsenal sice nezveřejnil přesnou diagnózu, ale hovoří se o tom, že by pauza českého středopolaře neměla být nijak dlouhá. Přesto Rosický v neděli nenastoupil k ligovému utkání v Blackburnu a poté se po dohodě s reprezentačním koučem Karlem Brücknerem omluvil i z dnešního srazu národního týmu v Praze.

Reprezentační kouč nakonec rozhodl o tom, že reprezentaci doplní Matějovský, přestože jej v pondělí od 19:30 ještě čeká ligová dohrávka na hřišti Jablonce a jeho dodatečné zařazené se tudíž příliš nečekalo. Matějovský ihned po duelu na severu Čech vyrazí do české metropole, kde se připojí k reprezentačním spoluhráčům. Ve Vídni bude mít šanci připsat si na své konto třetí start za národní mužstvo.

Reprezentace v pondělí v Praze absolvuje odpoledne jeden trénink, večer hráči budou plnit společenské povinnosti na vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč. V úterý dopoledne vyrazí do Vídně, kde ve středu ve 20:30 začne duel s Rakouskem.

Reklama

Související témata: