Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace se už v Praze chystá na Rakousko

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace se už v Praze chystá na středeční přátelský zápas v Rakousku. Trenér Karel Brückner nemůže ve Vídni nasadit kapitána Rosického, kterého trápí zraněné koleno. Místo záložníka Arsenalu byl dodatečně povolán Matějovský. Ten se k týmu připojí až po pondělní dohrávce Gambrinus ligy mezi jeho Boleslaví a Jabloncem. "Nemůžeme hráče povolat dřív, což pro něj bude handicap," řekl Brückner v pondělí novinářům.

Článek

Reprezentanti se v pondělí sešli v pražském hotelu Crown Plaza. Mezi fotbalisty byl i teplický mladíček Martin Fenin, kterého kouč Brückner poprvé povolal do seniorského výběru. Fenin v létě zazářil na mistrovství světa do 20 let, v neúspěšném finále proti Argentině vstřelil jediný gól Česka. „Nervózní sice jsem, ale doufám, že to ze mě na první tréninku spadne,“ přiznal teplický kanonýr.

V dobré náladě by měl na sraz dorazit i Jan Koller. V Monaku proseděl úvod sezóny na lavičce, o víkendu se ale poprvé objevil v základní sestavě a hned vstřelil dva góly Sochaux. "Já jsem nikdy nepochyboval o tom, že by takový útočník ztratil střeleckou mušku natrvalo," řekl novinářům uvolněný Brückner.

Celkem Karel Brückner povolal devatenáct hráčů, včetně donominovaného Matějovského. Ze stabilních opor chybí obránce Marek Jankulovski z AC Milán, po roce se v týmu objeví záložník Salcburku Karel Piták.

Jarolíma trápí koleno

První trénink čeká reprezetanty v pondělí na Strahově od pěti hodin. Lehce poraněné koleno trápí pouze Davida Jarolíma z Hamburku, jinak je tým bez zdravotních problémů. Špílmachr Mladé Boleslavi Matějovský se k týmu připojí až po večerní dohrávce třetího kola Gambrinus ligy na půdě Jablonce.

"Nemůžeme hráče povolat dřív, bude to pro něj handicap," vykládal Brückner a dodal: "V Boleslavi se na jeho povolání tvářili jako obvykle divně. Buď se jim nelíbí, že jejich hráč v nominaci není, nebo že je." Kouč si od přípravného zápasu v Rakousku slibuje hlavně otestování hráčů, kteří obvykle střídají, či sedí na lavičce. Jako podstatné bere pak také to, že hráči před těžkými zářijovými boji o evropský šampionát stráví čas pohromadě.

"Doufám, že se v zápase objeví víc pozitivních věcí než v posledním reprezentačním období," věřil v návrat dobrých časů Brückner a dodal: "Nejde jít do kvalifikačního utkání s Irskem z vody. Každý sraz, každý trénink je pro nás dobrý." Přípravný zápas ve Vídni sehraje česká reprezentace ve středu od 20:30.

Reklama

Související témata: