Hlavní obsah

Rosický hraje rád s národním znakem na prsou

TEPLICE

Česká reprezentace se ve čtvrtek na teplických Stínadlech utká s tamním prvoligovým týmem, aby sehrála přípravné utkání před kvalifikačním duelem v Německu, které se bude konat přesně za týden. Tahoun záložní řady českého výběru Tomáš Rosický přitom stále neví, zda bude kvůli vleklým zdravotním problémům moci v Teplicích nastoupit. „Bylo by ideální, kdybych mohl nastoupit už ve čtvrtek,“ přeje si start už v přípravném utkání Malý Mozart.

Článek

Trenér českého reprezentačního týmu Karel Brückner si ještě před pár dny přál, aby jeho svěřenec nastoupil již v nedělním ligovém duelu se Sunderlandem, ale bohužel mu to nepřestávající zdravotní problémy nedovolily. „ Zdraví konzultuji se všemi možnými lidmi. Věřím v to, že budu fit, že to bude dobré. Neuvažoval jsem, že bych neměl nastoupit,“ řekl Rosický a nepopírá, že se mu tím zápasové manko nastřádalo.

„V posledním tréninku na Arsenalu jsem pracoval jen s balónem. V klubu mi nikdo nebránil, že bych neměl jít na reprezentaci, když jsem teď dlouho laboroval se zraněním,“ doplnil záložník londýnského klubu.

„Neuvažoval jsem o tom, že bych sem nejel. Jsem rád, když mám národní znak na dresu,“ vysvětlil s vlasteneckým podtextem tvořivý středopolař. „Připravím se na zápas, jak nejlépe budu umět," dodal.

Ujfaluši: Vyřazení Palerma je pro nás varováním

Stranou zájmu českých reprezentantů samozřejmě nezůstává ani klubový fotbal. Obzvlášť když úterní los Poháru UEFA postavil proti sobě Ujfalušiho Fiorentinu s Mladou Boleslaví. Středočeskému klubu se podařilo v prvním kole senzačně na penalty porazit jiný italský klub, Palermo.

„Palermo bylo velké překvapení. Bohužel jsem utkání neviděl, slyšel jsem jen ohlasy. My se na všechny soupeře připravíme co nejlépe. Je to pro nás varování, Palermo patří mezi nejlepší mužstva v Serii A,“ řekl zadák Ujfaluši s tím, že se svým týmem nechtějí nic podcenit.

„Myslím si, že to je těžká skupina. Jsem rád, že tam figuruje i Mladá Boleslav. Mám ale pocit, že se náš zápas hraje ve Florencii, já jsem chtěl hrát ovšem doma,“ řekl lítostivě reprezentační obránce.

„Ve Florencii se na Pohár UEFA lidé hodně těší. Bylo to hodně znát už když jsme hráli s Groningenem. Našim cílem je postup ze skupiny,“ řekl jasně Tomáš Ujfaluši.

Reklama

Související témata: