Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti se tajně fotili, otestují je Teplice

TEPLICE

Trénink bez úlev i s kapitánem Rosickým zvládla fotbalová reprezentace chystající se v Teplicích na mnichovský kvalifikační souboj s Německem. Ten je na programu až příští středu, ale už ve čtvrtek se střetne výběr trenéra Karla Brücknera s domácím prvoligovým týmem.

Článek

„Nejde o modelový zápas, ale o regulérní přípravu,“ upozornil kouč. Teplice mají být variantou pro hledání sestavy na bitvu v Mnichově, v níž budou českému celku kvůli trestu chybět Jankulovski, Polák a Baroš. „Každý společný den i trénink bez předzápasového stresu je vítaný. Hlavně doufám, že utkání nebude vyhrocené jako před třemi roky v Mladé Boleslavi,“ vzpomínal Brückner na boj s tehdy prvoligovým nováčkem. Ten porazil český výběr 1:0.

I Tepličtí se na utkání náležitě těší. Budou mít vzácnou možnost poměřit se s aktuálně nejlepšími hráči Česka, v reprezentačním dresu navíc nastoupí jejich spoluhráč z útoku Martin Fenin. „Jsem zvědavý, jak se k tomu kluci postaví. A hlavně jestli přijdou lidi. Trošku jsme to hecovali, proběhne i sázka,“ mrkal spiklenecky.

Do hry zřejmě zasáhnou všichni nominovaní. Otazník visí pouze nad startem Sionka a Zápotočného, které trápí chřipka. Prvně jmenovaný dokonce včera vůbec netrénoval. U týmu nebyl ani David Rozehnal, který se ke spoluhráčům připojil až ve středu večer.

V nových dresech poprvé proti Slovensku

Trenér mu dal dva dny volna po nedávném narození syna Luky. Zmeškal tak tajné focení týmu v nových dresech, v nichž se reprezentace poprvé představí 17. listopadu doma se Slovenskem. Přesná podoba zůstala veřejnosti utajena. „Ale jsou hezčí,“ usmál se Tomáš Rosický.

Ten absolvoval včerejší trénink naplno, i když je po zranění pravého zadního stehenního svalu. „Jeho stav se lepší, magnetická rezonance neodhalila nic negativního. Vlastně nevíme, z čeho problémy pramení. Také má trošku strach, protože se vše táhne už přes rok,“ uvedl včera Petr Krejčí, lékař českého týmu. „Věříme, že Tomášovi pomohou speciální vložky do bot.

Možná má špatný návyk postavení nohy. Prostě jeho zranění není tak černobílé,“ řekl doktor. Doufá, že pomůže i spolupráce s uznávaným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. „I když se v Anglii v servisu o hráče hodně zlepšili, lepší péči jinde mít nebude,“ pronesl Krejčí.

Rosický chce před zápasem v Mnichově odstranit zápasové manko, a tak dnes zřejmě nastoupí na část utkání. To začíná v Teplicích v 17 hodin, vstupné je 50 korun a děti do patnácti let v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata: