Hlavní obsah

Čeští mladíci vezou povinné body z Lichtenštejnska

PRAHA

Čeští fotbalisté do 21 let vyhráli v nedělním utkání kvalifikace mistrovství Evropy 4:0 v Lichtenštejnsku a navázali na povedené zářijové vystoupení, v němž svého dnešního soupeře deklasovali v domácím prostředí 8:0. Tentokrát se ale zápas mohl vyvíjet asi jinak, nebýt českého brankáře Milana Švengera, který v prvním poločase za bezbrankového stavu chytil domácímu Ernemu pokutový kop.

Článek

Tento důležitý okamžik přišel ve 28. minutě prvního poločasu a hráče Lichtenštejnska pak poslal do kolen o sedm minut později český zadák ve službách Fiorentiny Ondřej Mazuch, který svým gólem otevřel skóre zápasu.

Do poločasu se českému týmu do jednadvaceti let podařilo vstřelit ještě uklidňující druhý gól, když pět minut před koncem první půle poslal rozesmutnělé hosty do kabin slávistický záložník Bořek Dočkal, toho času na hostování na Kladně.

Vytáhlý útočník Viktorie Plzeň Michal Smejkal potom v 67. minutě upravil skóre na 3:0 pro hosty, aby z penalty o deset minut později završil gólový výčet utkání útočník Tottenhamu FC Tomáš Pekhart.

Lichtenštejnsko U-21 - ČR U-21 0:4 (0:2)
Branky: 35. Mazuch, 40. Dočkal, 67. Smejkal, 77. Pekhart z pen. Rozhodčí: Spirkoski - Krstevski, Kodovski (všichni Maked.). ŽK: Vögel - Mazuch. Diváci: 460.
Lichtenštejnsko U-21: Bicer - Vögel, Eritzberger, Bühler, Wille - Christen (79. Spalt), Büchel, Rechsteiner, Biedermann - Erne, Vogt (67. Haas). Trenér: Fischer.
ČR U-21: Švenger - Rajtoral, Suchý, Mazuch (56. Cigánek), Kubáň - Fillo (75. Řezník), Kalouda (62. Gebreselassie), Kúdela, Dočkal - Pekhart, Smejkal. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: