Hlavní obsah

Rozehnal: Kypr už není ten malý tým, který dostával na frak

Opatrný je před utkáním na Kypru stoper David Rozehnal. Šéf české defenzívy upozorňuje, že kyperští fotbalisté udělali velký pokrok a zejména doma jsou velice nebezpeční. Přesto chce bek anglického Newcastlu zakončit evropskou kvalifikaci úspěšně. „Je to pro nás důležitý zápas, všichni chceme vyhrát skupinu,“ řekl Rozehnal na úterní tiskové konferenci v Nikósii.

Článek

Kvalifikace je rozhodnutá, co pro vás utkání na Kypru znamená?

Je to pro nás důležitý zápas, všichni chceme vyhrát skupinu. Před pár týdny jsme byli rádi za postup, teď máme šanci vyhrát skupinu.

Tým není kompletní, budou některé tradiční opory chybět?

I noví hráči se budou chtít předvést.

Jak byste zhodnotil středečního soupeře?

Hodně se posunuli dopředu. Už to není ten malý tým, který dostával na frak. I když poslední zápas v Německu prohráli vysokým rozdílem. Ale i Němci s nimi měli problémy, než dali gól. Musíme si na ně dát pozor.

Oproti prvnímu vzájemnému utkání nastoupí Konstantinou. Co to pro vás obránce znamená?

Ještě vše probereme, hráči soupeře nejsou bezejmenní. Viděli jsme, že svoji kvalitu mají. Víme, co můžeme čekat. Celý tým je útočně laděný, musíme si dávat pozor. A zápas zvládnout.

Pokud uspějete, vítězství ve skupině je vaše. Pomohla by vám výhodnější pozice při losování mistrovství Evropy?

Hlavně je důležité, abychom si zachovali vítěznou linii a ducha. Poslední zápasy se nám hodně povedly. Po určitém výpadku. Jestli budeme v prvním nebo druhém koši, pro mě není tolik důležité. I z druhých míst budou postupovat týmy, které mohou být lepší než z prvních příček.

V Nikósii dokonce můžete tým přivést na hřiště jako kapitán. Potěšilo by vás to?

Kdybych byl kapitánem, moc by to pro mě znamenalo. Ale to se mě musíte zeptat zítra po zápase, až když kapitánskou pásku budu mít.

Reklama

Související témata: