Hlavní obsah

Toppmöller české fotbalisty nepovede, nedohodl se s ČMFS

BERLÍN

Klaus Toppmöller nebude novým trenérem české fotbalové reprezentace. Šestapadesátiletý německý kouč to uvedl v rozhovoru pro deník Trierischer Volksfreund, který v úterý citovala agentura DPA. Se zástupci ČMFS se prý Toppmöller nedohodl na dvou bodech smlouvy, kterými byla podmínka svazu přestěhování trenéra do Česka a nemožnost přivést si k národnímu týmu vlastní asistenty.

Článek

"Ze sportovního hlediska by to bylo opravdu nádherné angažmá. Bohužel jsme se však nedokázali dohodnout na dvou věcech," citoval list Toppmöllera, který si chtěl k týmu přivést tři vlastní asistenty a nelíbil se mu ani požadavek svazu na přestěhování do České republiky.

Slova německého trenéra potvrdilo i prohlášení fotbalového svazu. "Byly stanoveny podmínky pro případné angažování zahraničního trenéra k české reprezentaci. Dvě z nich se nepodařilo naplnit: aby se po dobu působení u národního týmu přestěhoval do Čech a aby měl za asistenty v rámci kontinuity české trenéry," uvedl první místopředseda svazu Vlastimil Košťál, který v pondělí s Toppmöllerem ve Frankfurtu vedl poslední jednání. "Klaus Toppmöller však chtěl do České republiky pouze dojíždět a v realizačním týmu preferoval svoje německé spolupracovníky," dodal Košťál.

Bývalý kouč Leverkusenu, s kterým došel v roce 2002 do finále Ligy mistrů, Hamburku a naposledy reprezentace Gruzie se mohl stát prvním cizincem u české reprezentace.

Na trenérský post u českého národního týmu, který po mistrovství Evropy opustil Karel Brückner, tak nyní zbývají pouze dva známí kandidáti. Těmi jsou Brücknerův předchůdce a v současnosti generální sportovní manažer pražské Sparty Jozef Chovanec a dosavadní asistent reprezentačního kouče a trenér Teplic Petr Rada. Podle hlasů z vedení českého fotbalu má blíže k postu trenéra národního mužstva Chovanec, který už u týmu působil v letech 1998 až 2001.

O novém trenérovi se bude rozhodovat na čtvrtečním zasedání výkonného výboru ČMFS.

Reklama