Hlavní obsah

Hlavně, že se léčba Rosického pohnula, oddechl si kouč nároďáku

PRAHA

Nemá to jednoduché. Příští středu se v dalším díle kvalifikace o Afriku samozřejmě reprezentační trenér Petr Rada v San Marinu bez špílmachra Tomáše Rosického obejde, absenci Marka Matějovského rovněž oželí, jenže co dál? Opravdu může živit naději, že se Rosický po další operaci vrátí tak promptně, jak věští kouč Arsenalu Arséne Wenger? Skutečně se již za dva měsíce na trávníku objeví? A co Matějovský? Najde v Readingu zase formu, kterou před zraněním měl?

Článek

Otázek na jednu hlavu - byť hlavu trenérskou a navíc reprezentační svatozáří přizdobenou - přece jen trochu moc. Zvláště, když se informací o Rosického zdravotním stavu až žalostně nedostává. Náhlá pondělní operace na německé klinice toho byla dokladem...

„Ale to je přece hlavně věc Arsenalu, jaké informace poskytuje. Já po telefonátu s Tomášem věděl jen o tom, že letí do Německa na speciální vyšetření, jenže všechno najednou nabralo rychlý spád. Pro mě je ale podstatné, že k lékařskému zákroku došlo,“ reaguje kouč fotbalové reprezentace Petr Rada na další zvrat v avizovaných a znovu a znovu odkládaných návratech Tomáše Rosického do dresu Arsenalu a českého národního týmu.

Rada: Jsem pozitivně naladěný

„Věřím, že se konečně všechno pohnulo dopředu. Já tomu ostatně věřil i ve dnech, kdy na veřejnost prosakovaly všelijaké „zaručené“ informace spekulující třeba i s koncem Tomášovy kariéry. Jsem totiž pozitivně naladěný člověk,“ sdílí Petr Rada přesvědčení, že dirigenta svého týmu bude mít pro jarní pokračování kvalifikace zase v mužstvu.

„Teď je hlavně pro Tomáše dobře, že se věci pohnuly dopředu. Však jsem mu to řekl hned, když jsem s ním po operaci mluvil, opakovat mu to budu i při dalším telefonátu, na němž jsme domluveni na pátek,“ přiznává Petr Rada, že reprezentačního exkapitána, který za národní tým nastoupil naposledy přesně před rokem, na dálku povzbuzuje a k návratu motivuje.

Matějovský už mezi náhradníky

Stejnou víru infikuje i Marku Matějovskému, jenž už je po zranění zpátky, ale za Reading nastupuje zatím jen na poslední minuty.

„Ale to proto, že trenér Readingu nechce měnit sestavu, když se mužstvu daří. Sám Marek se svěřil, že mu to kouč takto vysvětlil a že proto se dostal v posledních dvou zápasech na trávník na posledních dvanáct minut,“ tlumočí Rada Matějovského slova. Natolik přesvědčivá, že ho mezi náhradníky pro kvalifikační duel příští středu se San Marinem zařadil.

„To pro případ, že by se někomu z nominovaných během víkendu něco stalo,“ vítá kouč české fotbalové reprezentace alespoň jednu dobrou zprávu, která zpoza La Manche přišla.

Reklama