Hlavní obsah

Na nějaké závěry je moc brzy, glosoval vedoucí příčku Chelsea Čech

Objevil se v Praze jen na otočku. Ráno z Londýna přiletěl, dopoledne převzal v České televizi Zlatý míč za vítězství v tradiční novinářské anketě, pak poobědval v dejvickém hotelu se spoluhráči chystajícími se na kvalifikaci v San Marinu, na Strahově znovu zapózoval s další trofejí do své bohaté sbírky úspěchů a ocenění, navečer za zraněný gólman národního týmu Petr Čech vracel zase zpátky do Anglie.

Článek

Hektiky jste si užil během pár hodin v Praze asi měrou vrchovatou...

Nepočítal jsem, že budu zraněný a z nominace na San Marino se budu muset omluvit. Všechno ale bylo předem domluvené, takže jsem se  nechtěl omlouvat a dohodnutý program měnit.

Jak vůbec vážné vaše zranění ze zápasu s Blackburnem je?

Pár dnů léčení a klidu ho snad spraví. Během utkání s Blackburnem jsem vůbec necítil, že jsem si pravé lýtko zhmoždil, v pondělí jsem ale nemohl vůbec chodit. Nejdřív jsem věřil, že se dám do pořádku, další zápas proti West Bromwichi chytat budu a reprezentační sraz před  kvalifikačním utkáním v San Marinu stihnu, jenže všechno bylo jinak. Za spoluhráči z nároďáku jsem se nakonec přišel jen podívat...

Dost mrzuté. Zvláště, když vás na podzim zranění pronásledují víc, než jste byl zvyklý...

Nic příjemného to skutečně není. Odchytám dva tři zápasy, dostanu se do zápasového rytmu a přijde další zranění. Jenže co nadělám?

Třeba si můžete vychutnávat skvostnou formu, kterou teď vaše Chelsea má. Vždyť o víkendu jste vyhráli na trávníku West Bromwiche 3:0, což byla už desátá výhra na cizím hřišti v řadě!

Na cizích hřištích se nám letos skutečně daří, protože máme přece jen víc prostoru a volnosti, než když hrajeme doma. Tam každý soupeř přijede s tím, že vystaví obranný val a jenom brání. Venku si připravujeme šance a hlavně je proměňujeme, což je také velký rozdíl proti uplynulé sezóně.

Hlavně proto, že se střelecky chytil Anelka, který obstarává hodně gólů...

Přišel v průběhu loňské sezóny a nějaký čas zákonitě trvalo, než naše mužstvo pochopilo, jak ho využívat a co vlastně na place potřebuje. Je ohromně rychlý, dovede se odpoutat od protihráče a jakmile se dostane do šance, promění ji. Teď jsme si na něho už zvykli a on se zákonitě prosazuje.

A vy z toho profitujete, neboť Chelsea vede ligu...

Na nějaké dalekosáhlé závěry je ještě moc a moc brzy, protože nás čeká ještě spousta zápasů. Zvláště kolem Vánoc a Nového roku bude program hodně nabitý a ukáže se, jak na tom jednotliá mužstva jsou. S Liverpoolem se ale letos musí počítat, neboť hraje nejen dobrý fotbal, ale má i dost široký hráčský kádr, takže není vůbec náhoda, že společně s námi figuruje na výsluní. A Manchester? To je rok co rok stejné. I letos bude útočit zezadu a my si na něho budeme muset dát náramný pozor.

Poslední duel Chelsea na trávníku West Bronwich Albion byl pikantní v tom, že v dresu domácích nastoupil Roman Bednář, jehož reprezentační trenér Petr Rada nakonec přece jen povolal do národního týmu pro kvalifikaci v San Marinu. Jak sledujete jeho výkony?

Proti nám odehrál jen první půli, neboť jeho mužstvo prohrávalo 0:3 a trenér z trávníku stáhnul. je však jedním z hráčů, na něhož bude nováček West Bromwich hodně spoléhat. Už proto, že se nebojí vzít na sebe odpovědnost ať již při exekuci pokutových kopů nebo před soupeřovou šestnáctkou, v Premier League se mu daří a svou zarputilostí může být svému mužstvu hodně platný. Nároďáku ale také.

Reklama

Související témata: