Hlavní obsah

Grygera Nedvěda nepřemlouvá, ale chce s ním kopat dál

Zvykl si, nic jiného mu ani nezbývá. Ať už obránce Zdeněk Grygera mluví o čemkoli, stejně se fotbalové téma neodvratně stočí na Pavla Nedvěda, jeho spoluhráče z Juventusu Turín. „A je to tady zase... Mám zvednout telefon a Pavlovi zavolat?“ durdí se naoko. Blížící se konec hvězdného Grande Paola musel Grygera probrat i před kvalifikačním zápasem ve Slovinsku.

Článek

Dá se říci, že celý Juventus přemlouvá Pavla Nedvěda, aby pokračoval v kariéře i příští sezónu. Vy také?

Všichni bychom byli moc rádi, kdyby Pavel ještě rok hrál. Má toho hodně, otázky na konec kariéry dostává neustále a je v tomto směru pod tlakem. Myslím, že přemlouvat ho nemá cenu. Konečné rozhodnutí je na něm a jeho rodině. Ve fotbalovém kolotoči je už dlouho a dokud jsme hráli Ligu mistrů, byli jsme ze sedmi dnů v týdnu doma jen dva... Netroufnu si tipovat.

Nedvědovi stále uniká triumf v Lize mistrů. Mohlo by ho zviklat, že jste teď vypadli s Chelsea?

Těžko říci. Je pravda, že on to nesl hodně těžce, navíc v odvetě musel hned zkraje odejít ze hřiště kvůli zranění. Všichni jsme mu to moc přáli. Pavel je však silný v tom, že se umí se zklamáním vyrovnat. Nevím, jak velkou bude vyřazení hrát roli.

V první řadě u Nedvěda škemrá trenér Ranieri. Teď kouč v žertu prohlásil, že Pavel natahuje vedení Juventusu kvůli penězům...

Tomu jsme se společně zasmáli. Peníze jsou opravdu to poslední, o co by mu teď šlo.

Nyní jste ovšem v reprezentaci a chystáte se na zápas ve Slovinsku. Jak asi bude probíhat?

Čeká nás hodně těžký soupeř, hrajeme venku a Slovinci, kteří porazili doma Severní Irsko i Slovensko, budou v Mariboru hodně nepříjemní. Navíc je poženou jejich fanoušci.

Ve středu pak na Letné přivítáte Slovensko. Může být tento dvojzápas klíčem k postupu na mistrovství světa?

Tyto zápasy hodně napovědí, ale nic se ještě nerozhodne. Budou důležité, ale ani šest bodů ještě nezaručí postup. Tím chci také říci, že ani případná ztráta nebude rozhodovat. O postup se bude v naší vyrovnané skupině bojovat až do konce. V každém případě by nám šest bodů, které jsou naším cílem, vytvořilo velmi dobrou výchozí pozici pro podzimní finiš.

Reklama

Související témata: