Hlavní obsah

Smlouva se Šilhavým? Automaticky prodloužena

Aktualizováno

Kouč Jaroslav Šilhavý povede českou fotbalovou reprezentaci i v dalším kvalifikačním cyklu o mistrovství světa v roce 2022. Po odložení letošního evropského šampionátu na příští rok byla automaticky posunuta opce na prodloužení kontraktu i pro závěrečný turnaj, kterou měl osmapadesátiletý trenér ve smlouvě v případě, že s týmem na kontinentální mistrovství postoupí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý

Článek

UEFA odložila EURO kvůli koronavirové pandemii na červen a červenec 2021. Kvalifikace o mistrovství světa v roce 2022 v Kataru by měla začít už v březnu příštího roku, tedy ještě před kontinentálním šampionátem.

Šilhavý převzal národní celek předloni v září po Karlu Jarolímovi. S vedením Fotbalové asociace ČR tehdy podepsal kontrakt na evropskou kvalifikaci, která skončila vloni v listopadu. Ve smlouvě byla opce pro závěrečný turnaj, kam reprezentace prošla z druhého místa ve skupině za vítěznou Anglií.

"Smlouva trenéra a celého realizačního týmu samozřejmě trvá i na EURO, které je přesunuto do příštího roku. Čili tady vše běží tak, jak by běželo, kdyby se EURO odehrávalo letos," řekl předseda FAČR Martin Malík.

Šilhavý tým po příchodu k reprezentaci pozvedl. Předloni s ním ve čtyřech zápasech dosáhl na tři výhry, minulý rok měl vyrovnanou bilanci pěti vítězství a pěti porážek. Český celek se blýskl především domácí kvalifikační výhrou 2:1 nad Anglií.

Kouč má rozdělanou práci

"Po úspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy máme u reprezentace rozdělanou práci. Na ni chceme navázat jak na samotném ME, tak v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, která začne příští rok," plánuje si Jaroslav Šilhavý.

S výběrem Albionu se reprezentanti utkají i v základní skupině ME. Vedle Anglie narazí na Chorvatsko a na jednoho ze čtyř vítězů play off podle Ligy národů.

Letos národní tým kvůli pandemii ještě žádný zápas neodehrál. Poprvé po koronavirové přestávce se představí v září v novém ročníku Ligy národů.

Reklama

Související témata: