Hlavní obsah

Skvělý Jedlička ukázal reflex i předvídavost. Rozesmutnil i střelce sešívaných

České Budějovice

Nezachytal si tolik jako v listopadovém klání ve Veliké Gorici, přesto reprezentační jedenadvacítku znovu podržel. Brankář Martin Jedlička zlikvidoval Chorvatům dvě ohromné příležitosti, při nichž předvedl reflex, mrštnost i předvídavost.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Martin Jedlička na archivním snímkou.

Článek

„U první šance přišel krásný balon do kapsy. Nechtěl jsem vyběhnout, čekal jsem, jestli to bude protihráč tečovat, což se naštěstí stalo. Zvedl jsem jenom ruku a míč vyrazil," popisoval Jedlička moment z 35. minuty, kdy Špikič po krásném pasu Sosy zblízka nepříjemně líznul balon. „Při druhé situaci ve druhé půli jsem předpokládal, že by Petar (Musa) mohl střílet na zadní tyč a vyškrábl jsem balon na roh," řekl po souboji ostrém jako břitva, jenž skončil remízou 0:0.

V San Marinu usedl ve středu jen na lavičku, v klíčové kvalifikační bitvě ale dostal přednost před Trmalem a ukázal svůj um. „Snažili jsme se je presovat, což nám vycházelo. Šáša (Šašinka) s Drchym (Drchal) toho měli už dost, čímž vzniklo, že nás po přestávce přehrávali. Kluci nahoře už tolik nestíhali, ale to se stává. Vzadu jsme to udrželi s nulou," těší gólman Dunajské Stredy, který si hlasitě dirigoval obranu. V ní trenér Krejčí provedl korekci. Ve stoperské dvojici nastoupili Ladislav Krejčí s Dominikem Plechatým.

„Byl jsem připravenej, Už z tréninku jsme věděli, že spolu nastoupíme. Láďa na levou nohu, já na pravou. Žádnej problém nebyl," usmíval se sparťanský mladík, jenž nahradil slávistu Davida Zimu.

Lvíčata gól neinkasovala a bod do tabulky se silným sokem může mít pro ně v konečném zúčtování velkou váhu. „Cenný je opravdu dost. Před zápasem jsme si říkali, že je chceme nechat pod námi, což se podařilo," hřeje Jedličku před zbývajícími partiemi ve Skotsku, Litvě a Řecku. „Máme to ve vlastních rukách. Musíme teď přivézt nějaký bod z venku a jsme na mistrovství Evropy," burcuje.

Reklama