Hlavní obsah

Už bylo na čase, glosoval trenér Vydrovu trefu po čtyřech letech. Má potenciál, který nedokáže prodat

Haifa/Praha

Oddechl si. Aby ne, když mise k třetímu dílu Ligy národů do Izraele byla strastiplná a naplněná spoustou komplikací. A to se před odletem na říjnový reprezentační trojboj kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý domníval, že nic horšího než v září přijít nemůže. Přišlo, i když v nedělním večeru mohla v Haifě první garnitura národního týmu k duelu s Izraelem přece jen nastoupit, byť v okleštěné podobě. Teď je ovšem otázkou, co bude po vítězství 2:1 nad Izraelem následovat.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Matěj Vydra jásá poté, co na začátku druhého poločasu utkání Ligy národů v Haifě vstřelil Izraelcům druhý gól.

Článek

„Hráči si každopádně zaslouží velkou pochvalu za to, že i v nestandardní situaci utkání zvládli a získali tři body. Zvlášť, když soupeř byl vynikající," skládal trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý poklonu svým svěřencům ještě před tím, než se s nimi hned po zápase vydal na zpáteční cestu do Prahy.

Teprve tam se v průběhu pondělí rozhodne, kdo vůbec odletí k dalšímu pokračování Ligy národů do Skotska. Navrátilci z kyperské, resp. izraelské mise totiž budou muset podstoupit další sérii testů na covid a pak čekat, jak rozhodnou hygienici. Na nich bude, kdo nakonec do Glasgowa ke středečnímu střetnutí poletí.

Přitom má národní tým rozehranou skupinu dobře. A to i navzdory třem bodům, které musel položit na oltář koronavirové nákaze v září v Olomouci v domácím střetnutí se Skotskem.

Přesto je v tabulce skupiny se Skotskem v těsném kontaktu. Výhra v Haifě k tomu dopomohla. Pochopitelně výhra zrozená po kuriózním vlastním gólu, který si soupeř po čtvrthodině sám dal.

„Fotbal je o chybách a domácí nám vlastní brankou pomohli. Nešťastnou brankou, ale i to se někdy stává," přiznával trenér Šilhavý.

„Za aktivitu v úvodu střetnutí jsme si ale vedení zasloužili, protože jsme soupeře zaskočili a měli dvě šance, které jsme neproměnili."

Reprezentace Izraele se však nenechala zlomit ani vlastním gólem, ani rychlou trefou Matěje Vydry v úvodu druhé půle. Mimochodem - legionář z Premier League se v národním týmu trefil po dlouhých čtyřech letech.

„Už bylo na čase. Doufám, že mu to pomůže v klubu a že i v reprezentaci si řekne o místo mnohem výrazněji než dosud. Pořád si totiž myslím, že Matěj má velký potenciál, který nedokáže prodat," glosoval Šilhavý Vydrovo vystoupení.

Po jeho střídání musel přeskupit sestavu. Vzhledem k prodělaným peripetiím totiž dalšího útočníka v Haifě neměl, a i proto vysunul na hrot Lukáše Provoda.

„Ze strany jsme ho přesunuli na hrot a on si i tam poradil. Sehrál výborný zápas," kvitoval Šilhavý Provodovo účinkování v Haifě.

Pochopitelně je šťastný za tři body, které nechávají českou reprezentaci ve hře o první příčku ve skupině, a tudíž i o postup do elitní první divize Ligy národů.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Radost českých fotbalistů po úvodním gólu v duelu Ligy národů s Izraelem.

„Zvlášť, když po nešťastném vlastním gólu hrál izraelský tým velice dobře. Byl opravdu těžkým soupeřem a jsme rádi, že jsme vyhráli. V závěru jsme přečkali velké šance domácích, Vaclík tu největší Solomonovu tečoval na tyč a výsledek jsme uhlídali," přiznával kouč českého týmu, že si v nastaveném čase prožil pořádné nervy. Naštěstí pro českou reprezentaci jen nervy, protože na výsledku a výhře jeho týmu se nic nezměnilo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články