Hlavní obsah

Kouč Španělů před zápasem s Čechy umravňoval ukřivděného Davida Silvu

LAS ROZAS

Zářil ve Valencii, nyní válí v Manchesteru City, přesto si za národní tým moc nezahraje. V hvězdami nabité fotbalové reprezentaci Španělska se zkrátka ofenzivní záložník David Silva dostává do základní sestavy těžko. Podle jeho mínění je to tím, že nepůsobí v Realu Madrid či Barceloně. To je však podle reprezentačního kouče nesmysl.

Článek

Ofenzivního záložníka Manchesteru City nominoval trenér Vicente del Bosque i na duel proti České republice v kvalifikaci o postup na EURO 2012. A rázně odmítl tvrzení Silvy, že jeho dobré výkony na klubové úrovni nemají žádný vliv na jeho využití v národním týmu.

„Tohle je následek posledního mistrovství světa. I někteří jiní hráči si mohli podobně stěžovat, ale neřekli nic. Problém je, že nemůžeme nastupovat s šestnácti hráči. Víme, že okolí některým fotbalistům může spíše uškodit, než aby jim pomohlo,“ vyjádřil se k problému Del Bosque.

Reagoval tím na nedávná slova Davida Silvy, který si stěžoval na to, jak trenér zachází s hráči v národním týmu.

Jediná oběť

„Nemyslím si, že výkony v klubu mají nějaký vliv na to, zda hrajete v národním týmu, nebo ne. Hraji na velmi vysoké klubové úrovni už hodně dlouho, ale nestačí to, abych si zajistil místo v základní jedenáctce,“ postěžoval si pětadvacetiletý fotbalista.

„Jsem však šťastný, že vůbec můžu být součástí tohoto mužstva, zároveň mám ale pocit, že mě kouč prostě nepotřebuje. Když jsme na mistrovství světa prohráli se Švýcarskem, byl jsem jediný, kdo to odnesl. A to nebylo poprvé, kdy jsem byl jedinou obětí,“ pokračoval David Silva.

Zároveň si myslí, že v rozhodování trenéra může hrát roli i fakt, že opustil španělskou La Ligu a hraje za Manchester City. „Jestli by byla situace jiná, kdybych hrál v Realu či Barceloně? Abych byl upřímný, často si myslím, že by se se mnou zacházelo úplně jinak, kdybych přestoupil do jednoho z těchto týmů.“

David Silva nicméně příští týden přiletí s ostatními španělskými hvězdami do České republiky, kde se poslední mistři světa na pražské Letné utkají s domácí reprezentací v kvalifikaci o evropský šampionát.

Reklama

Související témata: