Hlavní obsah

Na Čecha čekají dva koncerty. Nejprve fotbalový se Španěly, pak rockový za bicími

Hned dva koncerty čekají v závěru týdne na gólmana Petra Čecha. Nejprve v pátečním večeru na pražské Letné fotbalový, neboť se v bráně české reprezentace postaví proti úřadujícím mistrům světa a Evropy Španělům, o den později hudební, protože v pražském Rock Café absolvuje se skupinou Eddie Stoilow za bicími svůj první živý koncert. „Připraven jsem na oba, i když nervóznější budu pochopitelně před tím hudebním,“ přiznával Čech, když dorazil za národním týmem do Prahy.

Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST Group

Brankář Petr Čech se těší na oba koncerty. V pátek při něm bude v bráně, v sobotu za bicími.

Článek

Tvrdíte, že před sobotním premiérovým hudebním vystoupením budete nervóznější, ale na který z koncertů se těšíte víc?

Na páteční zápas, který bude velkým svátkem, neboť nastoupíme proti úřadujícím mistrům světa a Evropy. A já budu mít tentokrát ve španělské reprezentaci navíc dva spoluhráče z Chelsea Torrese a Matu.

Bavil jste se s nimi o nastávající kvalifikační konfrontaci?

Zatím ne, ale věřím, že po skončení utkání to budu já, kdo se bude smát.

To tolik spoléháte na to, že Španělé vezmou zápas na lehkou váhu, neboť mají první příčku ve skupině a tudíž postup jistý?

Těžko něco podcení.  Jsou mistry světa a Evropy, na žebříčku FIFA figurují na první příčce, hrají o prestiž a chtějí stále vyhrávat, takže rozhodně nepřijedou do Prahy na výlet.

Třeba by mohlo pomoci, že se soupeř musí obejít bez zraněného Iniesty a Fábrergase...

Ti dva jsou sice výjimečnými hráči, jenže Španělé mají v mužstvu takových fotbalistů třiadvacet. S jejich absencí si proto poradí.

Petr Čech na tréninku české reprezentace.foto: Právo/Jan Handrejch

Ani vědomí, že mají postup na EURO 2012 jistý, nemůže v řadách Španělů nějakou roli sehrát?

To je dvojsečné. Nebezpečné pro nás může být právě to, že žádný stres pociťovat nebudou, takže si mohou s chutí zahrát a utkání si užívat. A pro jejich nové hráče bude podobné střetnutí představovat velkou motivaci, aby dokázali, že do mužstva patří. Rozhodně nepočítám, že by nás podcenili.

Přesto v úspěch věříte...

Uvidíme. Už na jaře jsme měli v Granadě k úspěšnému výsledku blízko, třeba tentokrát dotáhneme zápas až do zdárného konce a výsledek bude příznivější pro nás. Bod bychom brali.

Ten by při momentální konstelaci ve skupině představoval hotovou výhru, neboť by se mohl stát bodem barážové jistoty.

Asi by už zaručoval postup, i když pochopitelně nevíme, jak dopadnou ostatní zápasy. Teď v závěru kvalifikace se ovšem počítá každý bod a proto věřím, že ho získáme.

Máte recept, jak toho docílit?

Záleží na trenérovi. Favoritem jsou Španělé, oni budou chtít hrát, držet míč a mít zápas pod kontrolou. My bychom měli čekat na šanci a pokusit se dát gól.

Kdy se vám podařilo dotáhnout zápas alespoň k vytoužené remíze, asi byste s o to větší chutí koncertoval v sobotu v Rock Café za bicími. Měl jste vzhledem k náročnému programu Chelsea v posledních dnech a týdnech vůbec čas cvičit?

Zápasů jsme měli skutečně hodně, navíc jsme jich hráli spoustu venku, přesto jsem si našel čas, abych byl připravený. Na pátek i na sobotu.

Už jste se domlouval se skupinou Eddie Stoilow, jak dlouho budete hrát?

Na to ještě nebyl čas, ale u jedné písničky určitě nezůstane. Část koncertu to bude.

Stačil jste už pozvat spoluhráče z reprezentace? A třeba i obstarat i kostým?

To jsem zatím také nestíhal. A kostým neřeším, za bicí usednu v oblečení, v němž se hlavně budu cítit pohodlně. Hlavně doufám, že plno bude jak v pátek na Letné, tak v sobotu v Rock Café.

Reklama

Související témata: