Hlavní obsah

Bílek ven, skandovala Letná. "Neposlouchalo se to dobře. Rok a půl si lidé přejí, abych odešel," přiznal trenér

Nebylo mu dobře. Jeho tým s mistry světa a Evropy Španěly podle očekávání prohrál, ke všemu dostal lekci z fotbalu a on musel navíc poslouchat skandování publika dožadujícího se jeho odchodu z trenérské lavičky české reprezentace. „Jsem přesvědčen, že poslední zápas kvalifikace v úterý v Litvě zvládneme a do baráže postoupíme,“ věří přesto trenér Michal Bílek dál sobě i svému týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenérovi Michalu Bíálkovi nebylo po zápase se Španělsakem moc příjemně.

Článek
Fotogalerie

Asi vám příjemně nebylo, když Letná v závěru španělské lekce skandovala: Bílek ven!

Příjemné to samo sebou není, ojedinělé také ne. Rok a půl, co jsem ve funkci, si lidé přejí, abych odešel. Je nepříjemné poslouchat něco podobného od vlastních fanoušků, ale nedá se nic dělat.

Fanoušci se dožadovali nejen vašeho odchodu, oni řvali i na Baroše a požadovali, aby šel ven i on...

Ani s tím nemohu souhlasit, Baroš není hráčem, jenž by si něco takového zasloužil. Moji důvěru má pořád a dál na něho hodně sázím. Neprosadil se, ale to není důvod, abych s ním přestal počítat. Je ale třeba brát v potaz, že jsme narazili na soupeře, který je kvalitou nad námi. Jednoznačně nás předčil.

Připravovali jste se na něj, recept jste znali, teoreticky jste věděli, jak na něj. Přesto jste nárok neměli...

Hned v úvodu jsme udělali chybu, která ovlivnila celý zápas. Nechtěli jsme pouštět Španěly středem hřiště, jenže po pěti minutách přišla kolmice a rychle inkasovaný gól. Kadlec opustil prostor a neviděl hráče, který byl za ním. Chyba, která vyplanula ze hry.

Rychlý gól samozřejmě průběh střetnutí ovlivnil, ale ani tak jste nedokázali mistrům světa vzdorovat.

Oni prostě dobře kombinovali a nepustili nás k balónu. A když už jsme se k němu přece jen dostali, zase jsme ho rychle ztráceli. A navíc – Španělé se i z obrany dovedou vytáhnout a kombinovat dál. A takový Xavi, to je světový hráč, jakých moc není.

A hlavně trestat jakoukoli chybu...

Před druhým gólem ji udělal Pudil a Španělé ji samozřejmě využili.

Byl jste spokojen s nasazením svých svěřenců?

Samozřejmě.

Takže si myslíte, že jste podali důstojný výkon?

Co na to mám říct? Utkání se pro nás vyvíjelo nepříjemně, brzy jsme inkasovali, i když jsme chtěli udržet bezgólový stav, vyrážet do rychlých útoku a soustředit se na standartní situace. Nemohu prostě říci, že by hráči zklamali, že by se nesnažili, že by neodvedli svou práci. Na víc neměli, soupeř je jednmoznačně předčil.

Teď už zbývá poslední naděje na cestu do baráže – úterní poslední zápas v Litvě.

Budeme tam hrát o všechno a já jsem přesvědčen, že zápas zvládneme a do baráže postoupíme. Svému mužstvu věřím.

Reklama

Související témata: