Hlavní obsah

Jednadvacítka bude ve Walesu napravovat zaváhání s Arménií

WREXHAM

Fotbalová reprezentace do 21 let se v úterním zápase evropské kvalifikace ve Walesu pokusí odčinit minulé zaváhání, domácí remízu s Arménií. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila si dobře uvědomují, že případná druhá ztráta v třetím odehraném zápase by jim mohla způsobit v třetí kvalifikační skupině už dost komplikací.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Český reprezentant do 21 let Tomáš Kalas (vpravo) bojuje o míč s Gevorgem Karapetjanem z Arménie v kvalifikaci o ME.

Článek

Mladí Češi mají na kontě výhru nad Andorrou a nerozhodný výsledek se zatím vedoucí Arménií. Wales ze tří zápasů dvakrát zvítězil; prohrál v Černé Hoře, které však v posledním sobotním duelu doma porážku oplatil. Dovalil tak ví, jak důležitý by pro jeho tým byl úterní tříbodový zisk.

"Bylo by příjemné, kdyby se nám podařilo odvézt si z Walesu plný počet bodů, nicméně nedělám si iluze, že by to mělo být jednoduché utkání. Tím spíš, že domácí dokázali teď v sobotu porazit Černou Horu 1:0 a psychicky jsou nahoře," řekl Dovalil na webových stránkách FAČR, než jeho tým v neděli večer zamířil z Prahy do Walesu.

Česká jednadvacítka v říjnu odehraje právě jen zápas ve Walesu. Sobotního volna využila k sehrání modelového zápasu s prvoligovým Jabloncem, který v utkání hraném na 2x40 minut porazila 2:0 brankami debutanta Ladislava Krejčího a jeho sparťanského spoluhráče Josefa Hušbauera.

Krejčí, vicemistr Evropy do 19 let z letošního roku, si v sobotu odbyl debut v základní sestavě jednadvacítky, stejně jako záložník pražské Dukly Marek Hanousek. Oba Dovalila svými výkony potěšili natolik, že v úterý možná znovu budou v zahajovací jedenáctce. "Ještě máme čas to vše promyslet. Každopádně je to možné. Oba zahráli slušně a přesvědčili mě o správnosti jejich nominace," uvedl Dovalil.

Jisté je, že do Walesu se nepodívá příbramský útočník Tomáš Wágner. Do hry jej nepustí svalové problémy, jeho místo v týmu zaujal Martin Nešpor z Bohemians 1905.

Předpokládaná sestava ČR: Štěch - Nitrianský, Hejda, Čmovš, Lecjaks - Kopic, Mareček, Hanousek, Darida, Krejčí - Kadlec.

Reklama