Hlavní obsah

Fotbalistům mají proti Černé Hoře pomoci i nové dresy

PRAHA

Až čeští fotbalisté vyběhnou v pátek na trávník letenského stadiónu, mějte oči otevřené. Reprezentace se totiž v rozhodujícím duelu o postup na evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině představí proti národnímu týmu Černé Hory ve zbrusu nových dresech.

Foto: FAČR

Tomáš Rosický v novém dresu národního fotbalového týmu.

Článek

Práce na nových kompletech probíhala v součinnosti mezi Pumou, vedením FAČR a STESem již od srpna minulého roku, první vzorky pak spatřily světlo světa v prosinci. A přímo na těle vyzkoušel dres jako první kapitán českého týmu Tomáš Rosický.

„Je pěkný. Design se moc povedl. Líbí se mi, že se tvůrci koncentrovali i na detaily a jejich zpracování je perfektní. Jsou to sice drobnosti, ale přispívají společně s příjemnými materiály k dobrému pocitu z nošení dresu,“ hodnotil český záložník komplet, ve kterém povede českou reprezentaci na letenský trávník.

Tomáš Rosický v novém reprezentačním dresufoto: FAČR

Dresy jsou vyrobeny z nejmodernějších funkčních materiálů a barevně ctí národní tradici. Trika jsou vyvedena v červené barvě s moderními prvky: svislým modrým pruhem s logem fotbalové reprezentace a také šachovnicí se světle a tmavě červenými plochami. Trenýrky mají buď červenou nebo bílou variantu, stulpny si fotbalisté mohou vzít červené, modré či bílé. Pro brankáře je na výběr hned ze tří barevných verzí: fialovo-šedé, šedo-zelené a zeleno-šedé.

„Oproti původním návrhům ze srpna došlo pouze k jedné zásadní změně, zaměnili jsme znak České republiky za nové logo reprezentace. Dále jsme upravili jen drobnosti, jako třeba jiné umístění národní vlajky,“ komentoval vznik finální podoby dresů manažer reprezentace Vladimír Šmicer. „Vyšli jsme z tradičního vzhledu a přidali moderní prvky. Myslím, že se nám dresy povedly. Snad nám proti Černé Hoře přinesou štěstí a reprezentace si v nich zahraje i příští rok na evropském šampionátu,“ přeje si marketingový ředitel Pumy Jan Kryšpín.

Reklama

Související témata: