Hlavní obsah

Fotbalisty poženou za postupem bubeníci i 2012 litrů piva

PRAHA

Chtějí nachystat Černohorcům peklo na zemi... I proto spustí při pátečním večerním barážovém duelu v ochozech pražské Letné dunivou palbu dvacet bubeníků, kteří budou hnát českou fotbalovou reprezentaci za výhrou a postupem. Orchestr bubeníků se zrodil přes Facebook 12. hráče, kam posílali všichni ekvilibristé s paličkami videa s ukázkami toho, co dovedou. A právě z těchto nahrávek se zrodil originální bubnující orchestr.

Foto: Jan Tauber, ČTK

Bože, takového piva, jako by gestem naznačoval Petr Čech.

Článek

I ten by měl na Letné pomoci k překonání rekordu v hlasitosti fandění, kteří čeští fotbaloví fanoušci ustavili v kvalifikačním zápase se Španělskem. Zatím má hodnotu 107,4 decibelů, ale za pomoci bubnů a speciálních „fandítek“, jež najdou diváci před duelem s Černou Horou na svých sedačkách, by měl být překonán.

Speciální fandítko, které najdou fanoušci před zápasem na svých místech.

I s jejich pomocí pak navíc fanoušci vytvoří při zvucích státní hymny velkolepé choreo v červenomodrém provedení. A jen mimochodem – národní hymnu zazpívá zpěvák skupiny Nightwork Vojta Dyk společně s dětským pěveckým souborem Radost Praha.

Páteční barážová bitva o postup na EURO 2012 s Černou Horou, která začíná ve 20:15, ještě není vyprodaná. V prodeji je ještě zhruba tři tisíce vstupenek v cenových relacích od 300 do 1500 korun, které je možno zakoupit jak na internetu, tak od čtvrtečního odpoledne i přímo u pokladen sparťanského stadiónu. V den zápasu už ale musí být podle nařízení UEFA pokladny zavřené.

Při státní hymně vytvoří fanoušci v ochozech Letné červenomodrobílé choreo.

„Neovlivníme, jestli bude vyprodáno. Ti, kteří budou chtít přijít, na stadión dorazí,“ nechal se slyšet gólman české fotbalové reprezentace Petr Čech. „A i kdyby byly ochozy prázdné, je na nás, abychom i tak uhráli co nejlepší výsledek.“

S motivační prémií přispěchal i jeden ze sponzorů reprezentace – plzeňský Gambrinus. „V případě postupu na šampionát máme pro mančaft nachystáno 2012 litrů piva,“ slíbil Čechovi manažer sportovního sponzoringu Plzeňských pivovarů Jan Kovář.

„A kdo to vypije? To budeme muset uspořádat nějaký velký mejdan s fanoušky,“ zarazil se naslouchající Jan Rezek, když slyšel, jaké číslo Kovář vyřkl.

Reklama

Související témata: