Hlavní obsah

Liga končí, nová éra Lvíčat začíná. Krejčí pozval na kemp i šest borců z ME

Fotbalová reprezentace do reprezentace do 21 let na konci března po vystoupení na mistrovství Evropy definitivně uzavřela dvouletý cyklus a nyní už plně upíná zraky k první společné akci nově se tvořícího mužstva, které v září vyrazí do bojů v kvalifikaci ME 2023.

Foto: FAČR

Karel Krejčí, trenér české fotbalové reprezentace do 21 let.

Článek

Na čtyřdenní tréninkový kemp do Hluboké nad Vltavou, jenž vypukne v pondělí 31. května, pozval kouč Karel Krejčí šest hráčů z březnového šampionátu v Maďarsku a Slovinsku. Brankáře Matěje Kováře, obránce Michala Fukalu, Martina Vitíka a záložníky Adama Karabce, Michala Kohúta s Pavlem Šulcem.

Minulou a úspěšnou kvalifikaci navíc okusili také Michal Beran nebo Filip Souček. Naopak nedorazí talentovaní mladíci David Zima s Adamem Hložkem, kteří mohou proniknout do nominace reprezentačního áčka na červnové EURO. Další hráče musel 52letý trenér oželet ze zdravotních důvodů nebo kvůli plnění studijních povinností. Jedná se o Davida Heidenreicha, Václava Míku, Jana Žambůrka, Tomáše Čvančaru, Tomáše Ostráka i Štěpána Harazima.

„Staví se nové mužstvo, ale je dobře, že jeho část už s jednadvacítkou má přímou zkušenost, na čemž se dá stavět i v budoucnu a my nemusíme začínat úplně od nuly. Je hodně pozitivní, že většina kluků nastupuje v naší nejvyšší soutěži a je v konfrontaci s vrcholovým fotbalem. Mohl by vzniknout hodně zajímavý tým i směrem k další kvalifikaci," uvedl Krejčí pro web FAČR.

Foto: FAČR

Stoper Martin Vitík, vzadu trenér Lvíčat Karel Krejčí během tréninku české fotbalové reprezentace do 21 let před utkáním ME 2021 se Slovinskem.

Dostaveníčka na jihu Čech se zúčastní celkem 26 hráčů. Po pondělním seznámení a úvodním tréninku absolvují v úterý i ve středu dvě tréninkové fáze. Ve čtvrtek pak zakončí soustředění modelovým zápasem na 2 x 30 minut.

„Musíme vzít v potaz, že kemp přichází na řadu hned po skončení sezony. Pochopitelně hráče nemůžeme nijak fyzicky sedřít, chceme jim dát prostor na dobrou regeneraci a na hřišti půjde především o taktické nácviky a seznámení s tím, jaké představy o hře máme. Těšíme se na to, kluci se nám mohou ukázat. Nějaký čas strávíme pochopitelně také u videa," vysvětlí Krejčí.

Čtyřdenní kemp poslouží jako poslední příprava před prvním duelem kvalifikace ME proti Slovinsku, který je na programu 2. září.

Právě s tímto sokem se Češi přede dvěma měsíci střetli v Celje a v závěru utkání zachraňovali remízu 1:1. „Herní styl Slovinců se zřejmě nebude úplně odlišovat. Takže si řekneme pár konkrétních věcí také směrem k dalšímu vzájemnému zápasu," dodal reprezentační kouč.

Nominace reprezentace U21 na tréninkový kemp v Hluboké nad Vltavou:
Brankáři:
Vítězslav Jaroš (St Patrick's)
Matěj Kovář (Manchester United)
Vladimír Neuman (MFK Karviná)
Adam Stejskal (FC Liefering)
Obránci:
Michal Fukala (FC Slovan Liberec)
Adam Gabriel (AC Sparta Praha)
Šimon Gabriel (FK Teplice)
Jan Knapík (FK Teplice)
Jiří Mezera (1. FK Příbram)
Daniel Horák (FC Vysočina Jihlava)
Martin Vitík (AC Sparta Praha)
Záložníci:
Michal Beran (SK Slavia Praha)
Kryštof Daněk (SK Sigma Olomouc)
Filip Kaloč (FC Baník Ostrava)
Adam Karabec (AC Sparta Praha)
Michal Kohút (1. FC Slovácko)
Vojtěch Novák (Bohemians Praha 1905)
Ondřej Pachlopník (FC Zbrojovka Brno)
Matěj Ryneš (AC Sparta Praha)
Tomáš Solil (FK Pardubice)
Filip Souček (AC Sparta Praha)
Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň)
Útočníci:
Daniel Fila (FC Zbrojovka Brno)
Pavel Osmančík (Bohemians Praha 1905)
Vojtěch Patrák (FC Vysočina Jihlava)
Antonín Svoboda (FC Liefering)

Reklama

Související témata: