Hlavní obsah

Čelůstka: Nebudeme po Albánii skákat do nebes! Výhra je ale pro nás před EURO velkou vzpruhou

Praha

Páteční propadák v Itálii (0:4) kvůli zranění nedohrál, skončil pro něj už po prvním poločase. Panovaly obavy, že nestihne pondělní úvodní duel na Euro proti Skotům. Stoper Ondřej Čelůstka se však dal do kupy, v úterní generálce na ME proti Albánii byl opět na hřišti. V závěru gólem pečetil vítězství české reprezentace 3:1.

Nebudeme skákat do nebes, ale výhra je pro nás velkou vzpruhou, říká Ondřej ČelůstkaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Napravili jste si výhrou nad Albánií sebevědomí?

Ano, takhle jsem si utkání představovali, podali jsme o dost lepší výkon než v Itálii. Nebudeme z toho sice skákat do nebes, ale budeme chtít na Albánii navázat proti Skotsku. Pozitivní je i výsledek. Před odjezdem na Euro je pro nás velkou psychickou vzpruhou.

Byl duel na Letné dobrým testem pro střet se Skoty?

Stoprocentně. Albánci jsou hodně nepříjemní. Útočník Cikalleshi dal fantastický gól. Znám ho z Turecka, kde jsem proti němu nastupoval. Má výborné zakončení, proti nám vytáhl eso z rukávu. Když to shrnu, šlo o velice dobrý test. Skotsko je podobný tým. Možná ještě o něco nepříjemnější.

V Itálii jste kvůli zranění nedohrál, s Albánií jste byl v prvním poločase ošetřovaný. Jak na tom po zdravotní stránce jste?

Není to naštěstí nic vážného, žádné drama. Dostal jsem na achilovku, myslím však, že budu schopný zapojit se hned tréninku a chystat se na Euro.

Jak se vám ve středu obrany hrálo s Tomášem Kalasem?

Vyhověli jsme si, komunikovali jsme, zajišťovali se. Zvládli jsme zápas slušně, jenom na to navázat.

Stoperská otázka byla poslední dny často v médiích propírána. Vypadá, že trenér Šilhavý vsadí proti Skotsku na vás s Kalasem...

Odpovím takhle: Ať bude vzadu kdokoli, budeme chtít předvádět na Euro co nejlepší výkony. Těší mě, že jsem si před vstupem do šampionátu udělal radost gólem. Byl můj třetí v národním mužstvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránace Ondřej Čelůstka (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól na 3:1 v přípravě proti Albánii.

Navíc na Spartě, kde působíte.

Trefil jsem se po delší době, mám pochopitelně velkou radost. O to větší, že jsem dal gól zrovna na Spartě. Na Letné se mi hraje dobře.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: