Hlavní obsah

Z konfrontace se Skoty vyšli fotbalisté bez šrámů, teď už se v Praze chystají na Chorvaty. I s Koubkem

zp, dosSport.cz

Z prvního šampionátového duelu ve Skotsku se sice česká reprezentace vrátila ještě před pondělní půlnocí, přesto trenéři sáhli ke korekcím v nachystaných plánech. „Kluci se potřebovali vyspat, proto jsme trénink přesunuli na odpoledne,“ potvrzoval Šilhavého asistent Jiří Chytrý, že program upravovali. „Jinak se ale nic neměnilo. Ti, co v Glasgowě odehráli šedesát minut a víc, měli trénink regenerační, ostatní pak klasický.“

Jaké šrámy si čeští fotbalisté přivezli z utkání se Skotskem? A co chystají na Chorvatsko? Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Ve smíchovském hotelu se k výpravě připojil i náhradní gólman Tomáš Koubek, který byl povolán dodatečně místo zraněného Jiřího Pavlenky.

„Snad jsme si tím svůj příděl vybrali," kvitoval trenér Šilhavý i jeho asistent Jiří Chytrý, že konfrontace s tvrdými a důraznými Skoty nezanechala na jeho svěřencích žádné výraznější stopy.

Pendlování mezi Prahou a Glasgowem rovněž ne, i když cestování na zápas a zase zpátky příjemné není.  "Musíme ho proto zohlednit, protože o handicap jde," podotkl.

„Všichni jsou v pořádku a pro páteční střetnutí s Chorvatskem by měli být k dispozici," potvrzoval Chytrý, aniž by byl ochoten upřesnit, zda snad nemá některý z hráčů přece jen zdravotní potíže.

„Věděli jsme, že to se Skotskem budě těžký zápas, což se také potvrdilo. Podali jsme slušný týmový výkon ozdobený dvěma výjimečnými individuálními výkony Schicka a Vaclíka. Právě ti dva byli rozdílovými hráči, kteří vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách rozhodli," vracel se Chytrý ještě k pondělí konfrontaci, která českému týmu přinesla tři důležité body.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Teď je ovšem musí česká reprezentace potvrdit v pátečním střetnutí proti Chorvatsku, které se hraje zase v Glasgowě. Minimálně bodem, ještě lépe však třemi.

„Rozhodně nebudeme spekulovat s tím, že by nám postačila remíza. Chorvatsko bude chtít vyhrát, my také," odmítl Šilhavého asistent, že by se v pátečním podvečeru upnul český tým k nerozhodnému výsledku a chtěl ho bránit.

„Zaměříme se na sebe, na svůj výkon a naši hru. Na to, jak se chceme prezentovat my. A samozřejmě si u videa ukážeme chyby, které se v zápase se Skotskem objevily a jichž se musíme vyvarovat," potvrdil Chytrý, že se česká reprezentace nebude přizpůsobovat hře soupeře a bude se držet svého pojetí.

I třeba v rozestavení se středovými záložníky Součkem a Králem vypomáhajícími dvojici stoperů víc než v předešlých utkáních.

„Řešili jsme tuto součinnost a ve Skotsku fungovala. Pomohlo nám to, obrana byla jistější a zlepšila se," přitakal Chytrý.

Reklama

Související témata: