Hlavní obsah

Lvíčata se chystají na kvalifikaci už se Suchopárkem

Nově se tvořící výběr fotbalové reprezentace do 21 let odstartoval závěrečnou přípravu na novou kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Nový kouč týmu Jan Suchopárek před začátkem ostrých bojů a blížícím se domácím dvojzápasem se Slovinskem a Albánií v Českých Budějovicích (2. září a 6. září) udělal jednu změnu v původní nominaci. Zraněného zlínského obránce Jakuba Koláře nahradil Jan Knapík z Teplic.

Foto: Sport.cz

Trenér Jan Suchopárek se ujímá úkolu...

Článek

Tým Lvíčat v rámci jejich srazu v pondělí navštívil také předseda FAČR Petr Fousek, který před startem kvalifikace při dodržení požadovaných protiepidemiologických opatření krátce pozdravil celé mužstvo.

„Je před vámi spousta těžké práce v kvalifikační skupině, ale chci všem vyjádřit maximální podporu. Očekávám dobré výsledky podpořené kvalitním herním projevem a také to, že se v týmu výhledově objeví adepti pro reprezentační A tým. V tom vidím důležité poslání jednadvacítky. Držím palce celému týmu, novým trenérům a těším se, až sám budu moci osobně vyrazit na stadion v rámci kvalifikace," řekl Fousek.

Jednadvacítka, jejíž jádro tvoří hráči narození v roce 2000 a mladší, dopoledne v Kolovratech absolvovala první společný trénink, odpoledne se celý tým přesunul z Benic do Hluboké nad Vltavou, kde se bude připravovat na oba domácí kvalifikační zápasy. První výzvu znamená ve čtvrtek 2. září souboj se Slovinskem, s nímž se předcházející výběr Lvíčat utkal v březnu na závěrečném turnaji mistrovství Evropy. Ve slovinském Cejle skončil duel remízou 1:1. V pondělí se pak Češi utkají znovu v Českých Budějovicích s Albánií.

„Víme, že před námi jsou hned na startu kvalifikace dva velmi důležité zápasy v domácím prostředí. Chceme splnit úkol, který před námi je, a hned úvodní utkání mohou dost napovědět. Osobně jsem plný očekávání," uvedl kouč Jan Suchopárek.

Vstupenky na oba domácí zápasy proti Slovinsku a Albánii jsou k dispozici v předprodeji na sekretariátu stadionu Dynamo České Budějovice. V prodeji jsou za jednotnou cenu 100 korun. Organizovaná mládež má vstup zdarma.

Reklama