Hlavní obsah

Zrada, podraz! reaguje část fanoušků Plzně na Vrbův odchod. Většina mu ale děkuje a přeje úspěch

Plzeň

Velmi emotivní reakce v řadách plzeňského fotbalového klubu vyvolalo rozhodnutí trenéra Pavla Vrby využít klauzuli ve smlouvě s Viktorií a ukončit angažmá na západě Čech k 15. prosinci kvůli nabídce vést národní tým. Nepříjemné překvapení nijak neskrývalo ani vedení Plzně a část fanoušků dokonce mluví o zradě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Éra trenéra Pavla Vrby v Plzni pomalu končí. Vedení klubu i fanoušci neskrývají rozčarování.

Článek

Ihned poté, co Vrbův konec ve Viktorii Plzeň prosákl na veřejnost, zkolaboval klubový web, který nezvládl zvýšený zájem příznivců o informace. Zaskočení fanoušci se ale pustili do živé diskuze na oficiálním facebookovém profilu týmu.

„Hnusná zrada, hnusnej podraz," ulevil si například jeden z diskutujících v reakci na trenérovo rozhodnutí. „To je docela podraz na všechny kolem! Po tom, co sám neustále prezentoval," doplnil diskuzi příznivec Jiří Slavíček. „Pane Vrbo, zklamal jste mě. Dnešní repre není čest vést ani náhodou," napsal rozhořčený fanoušek Martin Vodák.

Schytal to i Pelta

Většina přispívajících se shodla v tom, že hlavním strůjcem vzestupu Viktorie v posledních letech je právě trenér Vrba a po jeho odchodu čeká prvoligový tým nejspíš ústup ze slávy. Drtivá většina diskutujících ale devětačtyřicetiletému kouči děkovala za odvedenou práci a přála mu štěstí u národního týmu.

Kdo to ale na diskusním fóru od plzeňských fanoušků pořádně schytal, byl předseda FAČR Miroslav Pelta, pro něhož byl Vrba hlavním kandidátem na uvolněný post na reprezentační lavičce a tvrdě si za angažováním uznávaného odborníka šel. "Pelta si prostě nemohl odpustit svojí Spartičce pomoct k titulu všemi možnými prostředky," nebral si servítky jeden z příznivců Plzně.

Rozčarované bylo z Vrbova kroku i plzeňské vedení. „Na základě uzavřených smluv jeho krok respektujeme, ačkoliv ve světle vzájemné komunikace probíhající v minulých týdnech nepopírám obrovské zklamání," postěžoval si generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Považujete konec trenéra Vrby v Plzni za zradu?
Ano, ve Viktorii měl pokračovat
17,8 %
Ne, v žádném případě
82,2 %
Celkem hlasovalo 27602 čtenářů.

Reklama

Související témata: