Hlavní obsah

Rekonvalescent Bolf věří, že březnovou přípravu v Turecku stihne

PRAHA

Od konce září kvůli bolavým zádům a vyhřezlé ploténce nehrál soutěžní zápas a jen z tribuny sledoval, jak spoluhráči z reprezentace loni na podzim po 16 letech vybojovali postup na světový šampionát. Přesto obránce René Bolf neztrácí naději. Jeho zdravotní stav se postupně lepší.

Foto: archiv

René Bolf

Článek

Zadák francouzského Auxerre věří, že stihne i úvodní přípravný zápas reprezentačního týmu v Turecku, který je naplánovaný na začátek března.

"Pokud nenastanou nějaké další zdravotní komplikace, věřím, že zápas v Turecku stihnu. Že se dostanu do takové formy, aby mne mohl trenér nominovat," citovaly Bolfa internetové stránky fotbalového svazu.

Jednatřicetiletý fotbalista se naposledy v soutěžním zápase objevil 29. září, kdy v závěru naskočil do utkání Poháru UEFA na hřišti Levski Sofia. Od té doby jej vleklé problémy se zády na hřiště nepustily. A když se loni v prosinci zdálo, že by se mohl vrátit, začal jej trápit stehenní sval na levé noze. "Pak jsem nechtěl riskovat, že bych se mohl znovu zranit," vysvětlil Bolf, který do Auxerre zamířil v létě roku 2004 z ostravského Baníku.

Potíže ze zády trvají více než rok

Urostlého zadáka pronásledují potíže se zády už více než rok. "Bez problému jsem odehrál vlastně jenom dva, tři měsíce po přestupu z Baníku. Od loňské zimy jsem často hrál přes bolest. Vyvrcholilo to po kvalifikačním zápase s Andorrou, kdy mi začala bolest vystřelovat ze zad do nohy," uvedl Bolf, jehož místo v reprezentační obraně zaujal při kvalifikačním finiši David Rozehnal.

Nyní Bolf věří, že se všechno obrátí k lepšímu a on se bude moci poprat o nominaci na světový šampionát. "Co nejdřív bych chtěl nastoupit za rezervní tým Auxerre a z něj si pak vybojovat zpátky i místo v sestavě ligového áčka," dodal Bolf.

Reklama