Hlavní obsah

ČR - Albánie 1:1Mladíci vedení dlouho neudrželi

Zell am See

Česká fotbalová reprezentace do 21 let remizovala v přípravném utkání s Albánií 1:1. V Zell am See dal vedoucí gól v 11. minutě Matějů, ale zanedlouho vyrovnal Uzuni. Svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky měli sice převahu, ale Albánci remízu ubránili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička na archivním snímku.

Článek

Český tým nastoupil s třemi nováčky v základní sestavě. Na stoperu hrál příbramský Tregler, levého obránce si zahrál Urma ze Sokolova a na kraji zálohy se představil hradecký Vlkanova.

Lépe začali Albánci. Ve třetí minutě zlikvidoval brankář Zima střelu Durmishaj zblízka, krátce nato odvrátil míč na brankové čáře kapitán Lüftner. Avšak první gól dali Češi - v 11. minutě dostal čas ke střele ze sedmnácti metrů Matějů a trefil se přesně k levé tyči.

O pět minut později se po pohledné kombinaci ocitl v šanci Barák, ale vystřelil slabě. Vzápětí mířil Linhart těsně vedle a v 21. minutě Albánci vyrovnali. Uzuni využil mezery ve středu obrany, běžel sám na branku a míč poslal po zemi k tyči.

V druhé půli měli převahu Češi. V 67. minutě střílel z dálky Ševčík, ale Teqja zasáhl. Pak se dostal k zakončení Barák, ale jeho lob byl příliš nízký, Takács z dvaceti metrů pálil těsně nad a Klobása hlavičkoval vedle. V závěru albánský tým trefil tečovanou střelou tyč.

Druhé utkání sehrají oba týmy v pondělí v Mittersilu.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Zell am See (Rakousko):
ČR - Albánie 1:1 (1:1)
Branky: 11. Matějů - 21. Uzuni. Rozhodčí: Jäger - Stiegler, Sen (všichni Rak.). ŽK: Vlkanova (ČR). Diváci: 250.
Sestava ČR: Zima - Matějů, Lüftner, Tregler (79. Křapka), Urma - Hubínek, Souček (61. Takács) - Vlkanova (66. Trávník), Barák, Ševčík - Linhart (46. Klobása). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: