Hlavní obsah

Jarolíma čeká v roli reprezentačního kouče zajímavá premiéra - proti Arménii a v Mladé Boleslavi k tomu

Praha

Alespoň jednu možnost vyzkoušet si před vstupem do kvalifikace o účast na MS 2018 v Rusku roli reprezentačního kouče bude Karel Jarolím mít. Před duelem se Severními Iry, který se hraje 4. září v Praze, se totiž jeho tým utká o čtyři dny dříve v Mladé Boleslavi v přípravném utkání s Arménií. „Mám radost, že se to takhle sešlo,“ přiznal nový trenér národního týmu Jarolím, že právě v městě automobilů, kde dva a půl roku působil, si otestuje reprezentační adepty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Arménie (v červených dresech) se radují z vítězství nad Českou republikou.

Článek

Premiéra to bude pochopitelně zajímavá jak pro Jarolíma, tak i pro Mladou Boleslav. Vždyť po nevydařeném vystoupení na evropském šampionátu ve Francii půjde o první test mužstva, jež bude bojovat o účast na světovém šampionátu v Rusku 2018.

„Věřím, že fanoušci přijdou a podpoří nás. Sešlo se to hodně zajímavě... V Mladé Boleslavi jsem dva a půl roku působil, na což nelze jen tak zapomenout, klub souhlasil s mým odchodem k reprezentaci a já ji poprvé povedu právě tady," pochvaloval si Karel Jarolím, když byla příprava s Arménií definitivně stvrzena.

V Mladé Boleslavi se bude hrát 31. srpna od 19.15, vstupenky budou v prodeji od 8. srpna.

Materiálu máme dost, říká Jarolím

Česká reprezentace se utkala s Arménií už pětkrát, naposledy se oba celky potkaly v kvalifikaci o postup na MS 2014 v Brazílii. Zatímco v Jerevanu zvítězil Bílkův výběr 3:0, odvetu v pražském Edenu vyhráli překvapivě 2:1 hosté.

V kvalifikaci o účast na EURO 2016 Arménie neuspěla a ve skupině skončila poslední, i když i třeba úřadujícím mistrům Evropy Portugalcům vzdorovala.

„Arménie s Portugalskem odehrála velmi slušné zápasy, což hovoří o její síle. A dobře si pamatuju i to, jak nás pozlobila doma v předposlední kvalifikaci. Máme každopádně už teď dost materiálu, abychom soupeře dokázali zmapovat," glosoval soupeře pro přípravu Jarolím.

„Užitečné je i to, že se herně podobá Ázerbajdžánu, s nímž se v kvalifikaci utkáme v říjnu. Sice teď mám ještě klubové povinnosti, ale zároveň se začínám zodpovědně připravovat na práci u reprezentace. Času na společnou přípravu bohužel bude málo, ale uděláme všechno, abychom byli úspěšní," dodával trenér na asociačních stránkách fotbal.cz.

Reklama

Související témata: