Hlavní obsah

Je luxus mít Schicka v jedenadvacítce, hlásí Jarolím po inspekci v Belgii

Praha
Aktualizováno

Italský legionář bude v říjnu na roztrhání. Útočníka Patrika Schicka bude v kvalifikaci potřebovat nejen fotbalová reprezentace do 21 let, ale také áčko. „Patrik svými výkony ostatní převyšuje,“ souhlasí Vítězslav Lavička, kouč Lvíčat. O kanonýra by však samozřejmě nerad přišel. „Takového útočníka v áčku momentálně nemáme,“ poukazuje Karel Jarolím, nový trenér dospělé reprezentace.

Foto: Facebook

Patrik Schick (vpravo) v dresu reprezentace do 21 let.

Článek

Porážka v Belgii má hned dvojnásobný negativní dopad. Lvíčata si jí notně zkomplikovala postup na EURO fotbalistů do 21 let v Polsku, trenérovi áčka zase přibylo dilema před pokračováním kvalifikace mistrovství světa 2018 v Rusku.

Lvíčata totiž hrají 7. října ve Znojmě s Moldavskem závěrečný zápas ve skupině. Musejí ho nutně vyhrát a pak čekat, zda Belgie ve dvou svých zbývajících zápasech nezakopne. Když ne, postoupí přímo ona a Čechům zbyde poslední naděje v podobě baráže.

Áčko nastoupí 8. října v Hamburku proti Německu a 11. října v Ostravě proti Ázerbájdžánu.

A kam teď se Schickem, když by ho brali trenéři obou reprezentačních výběrů...?

Pro Lavičku je klíčový

„Patrik si o přesun do áčka svými výkony říká," přikyvuje Vítězslav Lavička. „Komunikace mezi áčkem a jedenadvacítkou je nastavena dobře. Kanceláře máme vedle sebe a Jarda Šeterle pracuje pro oba týmy. Pokud řeknou, že je Schick pro áčko nepostradatelný, podřídím se. Karel však také ví, o co budeme hrát. Nějaké alternativy jisté máme, třeba Juliše či Klobásu. Ale Patrik je pro nás klíčový," zdůrazňuje Lavička.

Kouč áčka některé přesuny ze Lvíčat nevylučuje, tím spíše, že zápas v Belgii sledoval na vlastní oči a hra mladíků se mu zamlouvala.

Áčko takový typ nemá

„Jednodušší by samozřejmě bylo, kdyby to kluci již v úterý zvládli na postup. Ale někteří hráči mají na to, aby se do áčka přesunuli, jsou rozdíloví," líčí Jarolím.

Na Schicka má největší zálusk. „Je to typ, jaký v áčku momentálně nemáme. Uvidíme, jaký bude další vývoj. Je to horký kandidát," naznačuje kouč.

Proto po návratu z Belgie dostal otázku, zda je podle něj luxus mít hráče jako Schicka jen v týmu do 21 let. „Dá se to tak říct," souhlasí Jarolím.

Jen pro připomenutí, útočník Sampdorie Janov je nejlepším střelcem celé kvalifikace U21, v devíti odehraných zápasech si připsal 10 gólů a 4 asistence...

Kam byste v říjnu zařadili Patrika Schicka?
Pro klíčový duel by měl zůstat u Lvíčat
66,2 %
Ihned do áčka, ať nastoupí v Německu
8,3 %
První duel by sehrál za 21, pak by se přesunul do áčka
25,5 %
Celkem hlasovalo 6299 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články