Hlavní obsah

Tristní návštěva? Nepřekvapila nás, přiznal Dočkal. Není to fotbalové město, doplnil Jarolím

Mladá Boleslav

Ostudná návštěva v ochozech stadiónu v Mladé Boleslavi sledovala přípravný duel české fotbalové reprezentace s Dánskem. Úterní remízovou bitvu 1:1 vidělo na tribunách podle oficiálního údaje pořadatelů 1700 diváků! Horší návštěvu národní mužstvo v historii domácích zápasů nepamatuje!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Petr Mareš během přípravného utkání s Dánskem.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čeští fotbalisté remizovali s Dánskem

„Návštěva nebyla optimální. Raději bychom pochopitelně hráli jinde před plným stadiónem," volil diplomatický tón záložník národního mužstva Bořek Dočkal. „Přáli bychom si větší počet fanoušků, ale jsme rádi za každého, kdo na tribuny dorazí," přitakával debutant Antonín Barák, jenž zařídil jedinou českou trefu.

„Je mi líto, jakou kulisu zápas měl," posteskl si trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím, jenž v Mladé Boleslavi ještě v srpnu vedl místní prvoligové mužstvo. „Počet diváků je hodně malý. Vždyť se zde hrál historicky teprve druhý zápas fotbalové reprezentace. Dlouhodobě mám však pocit, že Mladá Boleslav není fotbalové město," krčil rameny Jarolím.

Fanoušci v mrazivém počasí za vytrvalého deště fotbalové loučení národního mužstva s letošním rokem ignorovali. A když se k tomu přidal ještě zápas extraligových hokejistů Mladé Boleslavi, byla výsledkem tristní kulisa. „Smutné na tom je, že ani nikdo z nás nebyl překvapený. Čekali jsme to," usmál se hořce Dočkal.

Termín začátku byl nešťastný, počasí nepomohlo

„Chápu, že počasí a roční období nenahrává tomu, aby lidi vzali děti a vyrazili se v půl deváté podívat na fotbal. Sám nevím, jestli bych šel. Ale zápas národního týmu by měl mít jinou kulisu," byl přesvědčený Dočkal.

Výkop zápasu ve 20.30 hodin byl určen po domluvě zástupců obou národních asociací, přičemž klíčové slovo měly televizní společnosti. „Začátek utkání byl nešťastný, počasí také nebylo ideální," věděl Jarolím.

„Já jsem se ptal, proč se hraje tak pozdě už během srazu. Bylo mi řečeno, že to televize určila. Často se potkávám se stejným argumentem i při zápasech v klubu. Vyhovuje to televizi, ale jde o to, komu dalšímu to ještě vyhovuje," kroutil hlavou Dočkal, když opouštěl boleslavský stadión.

Reklama