Hlavní obsah

Není důvod ztrácet náladu, nabádá Lavička. Jeho Lvíčata budou k vidění od 155 korun

Praha

Nadšený z protivníků a zejména pak z dějiště zápasů při červnovém mistrovství Evropy v Polsku je s odstupem po čtvrtečním losu šampionátu Vítězslav Lavička, trenér české fotbalové reprezentace do jednadvaceti let. Jeho svěřenci se postupně střetnou s Německem, Dánskem a Itálii. Ani jeden ze soupeřů v kvalifikaci nepoznal hořkost porážky.

Foto: Jan Tauber

Trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička během tréninku před utkáním kvalifikace o ME 2015.

Článek

„Papírově jsou naši soupeři silnější, ale na základě výkonů v kvalifikaci věřím v úspěch. Není důvod ztrácet náladu. Komunikoval jsem po losu a během minulého víkendu s některými hráči. Všichni se moc těší," prohlásil v pondělí Vítězslav Lavička, když s odstupem komentoval průběh losu.

„Platí, že jde o mimořádně atraktivní skupinu. Ze sportovního pohledu se utkáme se špičkovými týmy věkové kategorie. V kvalifikaci všichni dosahovali vynikajících výsledků. Je to obrovská výzva. Moc bych si přál, aby kluci ukázali přístup a mentální sílu z kvalifikace," doplnil ještě Lavička.

Nadšený byl z faktu, že jeho tým odehraje všechny zápasy v městě Tychy ležícím pouhých pětadevadesát kilometrů od Ostravy. „Jsme ve společnosti dvanácti nejlepších týmů Evropy. Bylo jasné, že z třetího koše narazíme na vysokou kvalitu. Takže mé hlavní přání se týkalo obsazení do skupiny C kvůli fanouškům, což se splnilo," lebedil si Lavička.

Na EURO za stovku

Jeho tým se postupně utká 18. června s Německem, 21. června s Itálií a 24. června s Dánskem. „Pro české fanoušky je velice pozitivní, že budeme hrát na jihu Polska. Cestu lze zvládnout autem, ani z Prahy nejde o nepřekonatelnou vzdálenost," přitakal manažer mužstva Jaromír Šeterle.

Diváci se navíc nemusí bát cen za vstupenky. Organizátoři připravili dvě cenové kategorie, přičemž dražší varianta vstupenky na utkání v základních skupinách bude při aktuálním kurzu už za 155 korun, levnější za necelých sto. Předprodej bude zahájen 15. února, všechny informace budou k mání na serveru www.u21poland.com.

„Jedno z březnových přípravných utkání chceme sehrát v Tychy, abychom si získali i místní fanoušky, abychom na šampionát nepřijeli jako zcela neznámý účastník," vysvětloval Šeterle.

Jedinou neznámou je zatím jen místo ubytování týmu. „Zatím nemáme jasno, kde budeme bydlet. Potřebujeme zázemí pro čtyřicet až pětačtyřicet osob. Chceme mít k dispozici fitness, regeneraci a požadujeme klimatizované prostory. Rádi bychom i dobrý dosah tréninkového areálu i stadiónu. Daným požadavkům mnoho kapacit neodpovídá. Tudíž ještě místo navštívíme jednou a následně rozhodneme," vykládal Šeterle s vyhlídkou turnaje, který startuje 16. června. Český tým nastoupí k prvnímu duelu o dva dny později.

Reklama