Hlavní obsah

Škorpil ve Francii otestuje sedmnáct nováčků

Hned sedmnáct nováčků povolal na přípravný turnaj do Francie trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Ladislav Škorpil. Ve dvacetičlenné nominaci jsou pouze tři hráči, kteří mají zkušenosti se zápasy v jednadvacítce - útočník Michal Papadopulos, který hrál už v minulé kvalifikaci, a záložník Daniel Pudil s útočníkem Danielem Kolářem. Ti si premiéru v týmu odbyli při březnové přípravě v Turecku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

Tým "lvíčat" se příští pondělí nejprve utká s výběrem Číny, o dva dny později narazí na Portugalsko a v pátek ukončí souboje v základní skupině duelem s Argentinou.

Čeští trenéři měli s nominací hodně starostí. Ve Francii mohou nastoupit pouze hráči narození v roce 1985 a mladší, situaci jim navíc zkomplikoval fakt, že Sparta, Ostrava, Brno a Hradec Králové, kde jsou možní adepti reprezentace, v úterý hrají semifinále Poháru ČMFS a s výjimkou sparťana Koláře kouč Škorpil s nikým nemůže počítat. To se týká i Kladna či olomoucké rezervy, které se připravují na finiš ve druhé lize.

Jedenáct omluvenek

"V širší nominaci jsme měli 42 hráčů, omluvilo se jich jedenáct. Brankář Zlámal a záložníci Holek s Eliášem jsou navíc zranění," řekl Škorpil ČTK. Doufá, že závěrečné kolo první ligy, které je na programu v sobotu, si už nevyžádá další změny v nominaci. Výhodou pro trenéry může být skutečnost, že se jim otevírá prostor na otestování dalších členů širšího kádru. "To je pro nás také důležité, zjistíme možnosti řady dalších hráčů," potvrdil Škorpil, který dá poprvé šanci také Paulu Quastenovi, který pochází ze smíšeného manželství a nyní působí v nizozemském Volendamu.

Český tým se sejde v sobotu v pražském hotelu Diplomat hned poté, co nominovaní hráči dokončí ligová utkání. V neděli ráno výprava odletí do Francie.

Nominace českého týmu:
brankáři: Černý (Olomouc, 0 startů v jednadvacítce/0 branek), Švenger (Čáslav, 0/0),
obránci: Ditrich (Kroměříž, 0/0), Studík (Slavia Praha, 0/0), Kopic (Jihlava, 0/0), Vepřek (Olomouc, 0/0), Lysoněk (Slovácko, 0/0),
záložníci: Kysela (Mladá Boleslav, 0/0), Trapp (Blšany, 0/0), Frejlach (Příbram, 0/0), Pudil (Liberec, 5/1), Fillo (Plzeň, 0/0), Štohanzl (Teplice, 0/0), Brunclík (Blšany, 0/0), Quasten (Volendam/Niz., 0/0),
útočníci: Papadopulos (Leverkusen/Něm., 13/3), Bača (Zlín, 0/0), Holenda (Liberec, 1/0), Kolář (Sparta Praha, 1/0), Peška (Jihlava, 0/0).
Program zápasů českého týmu:
Pondělí 15. května:
18:30, Čína - ČR (Toulon),
Středa 17. května:
18:30, Portugalsko - ČR (Hyeres),
Pátek 19. května,
18:30 Argentina - ČR (Aubagne).

Reklama