Hlavní obsah

Dostal od něj pozvání na svatbu, chodí spolu na kafe. Darida v Norsku vyzve parťáka z Herty

Oslo

Válčí s ním v Hertě už dva roky. Po trénincích na něj Vladimír Darida pálí, zajdou občas na kafe. V sobotu večer v Oslo se však z norského brankáře Rune Jarsteina na 90 minut stane protivník, český záložník se kamaráda bude snažit pokořit v důležité kvalifikační bitvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida.

Článek

„Asi bude zvláštní, až uvidím Runeho v brance soupeře. Jsem každopádně rád, že jsme na podzim doma Nory porazili, v šatně Herty to tehdy bylo téma. Dělali jsme si z Runeho srandu. Zatím jsem na koni. Doufám, že to tak zůstane i po sobotě. Že nebude mít možnost mi to vrátit," říkal Darida s úsměvem po včerejším příletu českých reprezentantů do Osla.

K 32leté jedničce berlínského klubu má blízko. Na konci sezóny ho Jarstein dokonce pozval do Norska na svatbu. „Bohužel mi to nevyšlo. Hráli jsme s Hertou ještě přátelák, potom jsem odjel na reprezentační sraz. Těším se na něj, pokecáme. Je to dobrý parťák. Když jsme na cestách, na letištích chodíme na kafe. Máme takovou minipartu. Já, Rune a dalších pět kluků," prozradil Darida.

S Jarsteinem si po tréninku občas přidávají. Darida si postaví za hranicí šestnáctky několik míčů a spustí kanonádu. Prý je poměrně úspěšný. „Docela se mi proti němu daří. Hrajeme soutěž, zatím nad ním vyhrávám. Nebylo by špatné to přenést do zápasu," culil se 26letý záložník.

Pro oba celky je duel v norské metropoli nesmírně důležitý. Porážka téměř jistě znamená konec postupovým nadějím. „Co jsem se s ním bavil, Norové to berou jako zápas poslední záchrany. Pokud by nebodovali naplno, kvalifikace pro ně skončí," sdělil Darida, který předpokládá, že v Hertě bude nadále pokračovat.

Je tu spokojený, klub je zase spokojený s ním. „Za každou cenu se nikam netlačím. Samozřejmě, pokud by přišla atraktivní nabídka, která by se líbila mně i klubu, asi by s tím obě strany neměly problém," dodal Darida.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články