Hlavní obsah

Brückner povede fotbalovou reprezentaci i v kvalifikaci ME

PRAHA

Českou fotbalovou reprezentaci bude dál trénovat Karel Brückner. Tým tak povede i v kvalifikaci o mistrovství Evropy, která začne 2. září utkáním s Walesem. Manažer národního týmu Vlastimil Košťál krátce po jednání s Brücknerem v pražském hotelu Praha v rozhovoru pro ČTK a Českou televizi řekl, že k uzavření dohody chybí už jen formality.

Foto: čtk

Karel Brückner

Článek

K podpisu smlouvy by podle něho mohlo dojít už v průběhu příštího týdne. "Podali jsme si na to ruku. Schází už jenom podpis na smlouvě, jinak jsme se na všem domluvili," uvedl Košťál pár minut po jednání, které vedl z pověření výkonného výboru ČMFS. Ten už na svém pátečním zasedání souhlasil s Košťálovým návrhem, aby Brückner u národního celku zůstal i pro další kvalifikační cyklus. Košťál z pozice manažera reprezentace nabídl trenérovi prodloužení již druhý den po vyřazení.

Pokud Brückner dovede reprezentaci na závěrečný turnaj ME 2008 v Rakousku a Švýcarsku, bude mu smlouva automaticky prodloužena i pro mistrovství. V opačném případě by okamžitě skončil.

Měl by Karel Brückner pokračovat u reprezentace?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Staronový kouč souhlasil i s tím, že dojde ke změnám v realizačním týmu. "Domluvili jsme si náležitosti, za nichž bude trenér pokračovat, bavili jsme se také o hráčském kádru na příští období i osvěžení realizačního týmu, jak jsme již avizovali," vysvětlil Košťál, podle něhož dojde ke změně v trojici asistentů.

Počet změn, ani případná jména končících či nových trenérů nekonkretizoval. "Nejdříve to musíme s nimi probrat, až pak můžeme jména oznámit. Počet asistentů ale zůstane stejný," doplnil funkcionář.

Na ohlášení složení realizačního týmu si dali termín 10. srpna. V tu dobu by měl kouč oznámit nominaci na přípravný zápas se Srbskem, který se bude hrát o šest dnů později.

Košťál dnes znovu otevřel myšlenku, že by tým rád doplnil o uznávaného fyzioterapeuta Pavla Koláře. "Rádi bychom ho získali ke spolupráci v jakékoliv formě, ale dobře víme, že je hodně vytížen. O podmínkách spolupráce ještě budeme jednat," dodal manažer.

Brückner si udržel důveru

Šestašedesátiletý Brückner působí v roli hlavního trenéra národního týmu od prosince 2001, předtím působil v roli asistenta Jozefa Chovance. V roce 2004 s mužstvem obsadil na mistrovství Evropy v Portugalsku třetí místo, letos na světovém šampionátu v Německu ale Češi skončili v základní skupině a vzápětí se otevřela diskuse, zda by trenér neměl odejít. Brückner si však důvěru vedení svazu udržel dál.

Národní tým dosud vedl v 53 zápasech, z nichž 37 jeho svěřenci vyhráli a porážku utrpěli v devíti případech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články